La policia de Nova Zelanda ha obert una investigació per un presumpte delicte d'homicidi després que una família procedent d'Auckland trobés unes restes humanes a l'interior d'unes maletes que havia adquirit recentment en una subhasta, segons informa la BBC. Les primeres indagacions apunten que es tracta d'un assassinat i ara per ara es desconeix la identitat dels ossos, encara que la policia està provant d'identificar les restes. La família va comprar la maleta, entre altres objectes que desconeixien, en una subhasta en la qual van guanyar un lot sencer d'un magatzem de lloguer. Tanmateix, no sabien l'esgarrifosa sorpresa que es trobarien en obrir-la. De moment, la família no està involucrada en el crim.

La maleta desprenia una olor molt desagradable

La subhasta es va realitzar dijous passat. Entre els objectes subhastats se'n trobaven alguns que procedien d'un magatzem d'Auckland. Entre ells, les maletes. Va ser en arribar a casa quan la família va descobrir en obrir la maleta unes restes humanes, que desprenien una forta olor. Immediatament, van denunciar la inesperada troballa a la Policia de Nova Zelanda. Abans que arribés la Policia, segons un dels veïns, que va treballar en un crematori, ja va detectar una "olor desagradable" que va identificar ràpidament amb la presència d'un cadàver. "Ho vaig saber immediatament", ha assegurat en els mitjans de comunicació locals.

Obren una investigació per un possible cas d'homicidi

Al voltant de les 13.30 hores, els agents de la policia van acudir al lloc dels fets, a la casa familiar ubicada a l'avinguda de Moncrieff d'Auckland. Poc després i en comprendre que es tractava d'un possible cas d'assassinat, van recollir informació després de posar tots els objectes que la família havia comprat en la subhasta en bosses sota una carpa que van instal·lar al costat de l'habitatge. Tanmateix, les autoritats encara esperen les anàlisis i resultats de l'autòpsia per provar d'identificar a qui pertanyen les restes trobades. "La prioritat per a la policia és confirmar la identificació del mort perquè puguem establir totes les circumstàncies darrere del descobriment", ha assenyalat l'inspector Tofilau Faamanuia Vaaelua, que no creu que la família que va guanyar el lot tingui res a veure amb la troballa.

La policia assegura que trobaran el responsable

L'exnegociador de crisi de la policia, Lance Burdett, ha afirmat que, tenint en compte la mida de Nova Zelanda, té "moltes esperances" que els agents siguin capaços de resoldre el cas i donar amb el presumpte assassí —o assassins— si realment es tracta d'un assassinat. "És un país petit. Tenim molt pocs homicidis sense resoldre, tenim un grapat d'ells, pots comptar-los. Així que estic bastant esperançat".

Per aconseguir-ho, Burdett va dir que els agents encarregats de la investigació estudiaran amb deteniment les proves que tenen en aquest moment i després treballaran cap enrere, el que inclou tornar al magatzem d'on van sortir les maletes i examinar-lo acuradament, així com tot el relacionat amb ell. "Es tracta de trobar el responsable. Quan tens alguna cosa així, l'objectiu número u és trobar el responsable i això et motiva, s'utilitza com a motivació més que com a una cosa negativa. El nostre primer propòsit és trobar el responsable".