L'Ajuntament de Sabadell ha confirmat aquest divendres que la mort d'una dona trobada dimarts passat al seu habitatge de Sabadell, Vallès Occidental, és un nou cas de crim de violència masclista.

La dona de Sabadell, nou cas de violència masclista

Els fets es van conèixer dimarts a la tarda, quan els serveis d'emergències mèdiques van trobar el cadàver d'una dona en un habitatge del barri de Campoamor de Sabadell. Molt pocs detalls i moltes incògnites envolten aquest cas, que ara es confirma com a crim masclista.

La informació, que s'ha anat sabent amb comptagotes, és escassa: no se sap qui va donar l'avís perquè els serveis d'emergències arribessin al pis del número 10-12 del carrer Fernán Caballero; així com no ha transcendit si les ferides o "signes de violència" que presentava el cadàver van ser causades per una arma blanca o de foc.

Trobada morta amb violència a casa seva

Tampoc no se sap qui era la víctima, o això asseguren els Mossos d'Esquadra. El que sí que se sospita és que es tracta d'una jove d'entre 25 i 30 anys de nacionalitat colombiana, coneguda al barri per haver treballat en una barberia llatina del carrer Aribau.

Ara la policia catalana busca el responsable de la seva mort, que es tracta presumptament d'un jove d'edat semblant i nacionalitat dominicana, amb qui convivia la víctima a l'habitatge en el qual va aparèixer morta. Segons va poder saber ElCaso.com, el pis estava ocupat il·legalment pel presumpte assassí i feia poques setmanes que la dona s'havia mudat al pis.

En recerca i captura el noi amb qui vivia

Encara que el cas es troba sota secret de sumari, aquest mitjà ha pogut esbrinar que el presumpte assassí està identificat pels Mossos d'Esquadra i que l'estan buscant per interrogar-lo. Els veïns de l'edifici van declarar que feia uns tres dies que el jove no passava per l'edifici.

Els agents de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Metropolitana Nord de los Mossos d'Esquadra es van fer càrrec de la investigació per aclarir les circumstàncies de la mort de la dona.

Els resultats han confirmat que es tracta d'un nou cas de violència masclista. Així ho ha fet públic l'Ajuntament de Sabadell, que ha confirmat avui que el motiu del crim va ser de gènere, el novè de 2021 en territori català.

Assassinats masclistes descontrolats a Catalunya

El vuitè va passar el mateix dia a Cambrils, Baix Camp, on una jove anomenada Pamela S.M., de 25 anys, va morir en mans de la seva parella, Pablo Javier G.A., de 50 anys. La jove era víctima contínua de la seva parella, que la maltractava constantment i que la va acabar matant aquesta setmana.

Cambrils 002

Pamela i el seu assassí / Xarxes Socials

El consistori de la ciutat vallesana ha activat el protocol de feminicidis, ha condemnat aquest assassinat i prepara alguns actes. I és que es tracta del segon assassinat per violència masclista a Sabadell en les últimes setmanes. El primer va ocórrer el 22 de juliol quan un home va matar la seva parella i la va amagar en un bagul lliurant-se després a la policia.