El sospitós del triple crim de Valladolid, que des de dimarts passat es trobava a la presó de Villanubla, ha estat trobat penjat a la seva cel·la. L'home, de 43 anys, està acusat de matar violentament la seva dona, la seva sogra i un altre home. Pel que sembla, l'acusat d'assassinat—que es trobava en període d'observació— s'hauria penjat amb un llençol, segons informa EFE. Les autoritats policials ja han obert una investigació per aclarir les circumstàncies del fet.

Dos incendis consecutius i tres cadàvers

El crim va tenir lloc dissabte passat 13 d'agost a la tarda. La Policia Nacional va rebre una trucada d'alerta al voltant de les 16.25 hores, procedent del Servei d'Emergències 112, sobre un incendi en un habitatge del carrer Marqués de Santillana. Immediatament, es van traslladar al domicili diverses dotacions policials així com el servei de bombers. Una vegada extingit aquest incendi, la policia i els bombers van trobar a l'interior de l'habitatge el cadàver d'un home calcinat, de 72 anys, que presentava signes de violència, concretament, ferides d'arma blanca.

Uns minuts més tard, a les 16:30 hores, es va rebre una altra trucada d'una dona que, des del seu telèfon mòbil, indicava que no sabia el que li passava a la seva filla, que es trobava en una casa ubicada al carrer Linares, on també es va declarar un incendi. De la mateixa manera que al primer foc, els agents van trobar a l'interior de l'habitatge els dos cadàvers de les dones, un d'ells també amb ferides d'arma blanca.

El detingut era marit d'una de les víctimes

L'acusat, que era marit de la dona gran, va ser detingut el mateix dia a la nit al carrer Góngora, una zona a prop d'on es van produir els successos. En la seva declaració davant del Jutjat d'Instrucció dimarts passat, va negar qualsevol mena de relació amb els fets que se li atribuïen. Malgrat declarar-se innocent, el ministeri públic va sol·licitar el seu ingrés a presó provisional, comunicada i sense fiança, mentre que la seva defensa demanava la seva posada en llibertat. Després de passar a disposició judicial, el forense li va prendre mostres de l'ADN per poder comparar-les amb les trobades a l'habitatge calcinat i els cadàvers que van aparèixer en ella. El jutge va imputar a l'home diversos delictes: homicidi, incendi, danys, contra la salut pública, robatori amb violència i lesions.

La dona de 54 anys que va resultar morta havia denunciat per maltractaments el seu marit, però no tenia una ordre de protecció. L'home de 72 anys que va ser trobat mort i que va morir després de ser apunyalat, igual que la parella del presumpte autor, sí que coneixia el detingut, encara que de moment es desconeix perquè, mentre que algunes fonts apunten que podria ser per qüestions de drogues.