Macabra troballa al cèntric carrer d'Atocha de Madrid. Els veïns d'un edifici van començar a sentir una forta olor que procedia d'un dels habitatges i van trucar als serveis d'emergències. Els bombers de l'ajuntament van acudir per entrar al pis, on van trobar una dona anciana i el seu fill morts, tal com s'ha pogut saber, fa mesos, i ara la Policia Nacional investiga els fets, encara que s'han descartat possibles causes criminals en el doble descobriment mortal.

Macabra troballa a Madrid: mare i fill morts des de fa mesos

Els fets tenien lloc aquest dimarts 29 de març a la tarda, quan, després de diversos dies sentint una olor estranya i desagradable, els veïns del número 35 del carrer Atocha del districte Centro de Madrid trucaven als serveis d'emergències per demanar ajuda. Fins allà es van desplaçar els Bombers de l'Ajuntament de Madrid juntament amb diverses unitats sanitàries del SAMUR-Protecció Civil, que van necessitar l'escala dels bombers per accedir a l'habitatge del qual sortia l'olor, ja que ningú no contestava a la porta ni al timbre.

Carrer Atocha Madrid / Europa Press

Mare i fill han aparegut morts a la seva casa del carrer Atocha de Madrid / Europa Press

Entrant per la finestra van poder descobrir dos cadàvers en avançat estat de descomposició, que s'ha pogut saber que feia mesos que eren morts. Segons la informació que ha transcendit, la dona tenia 91 anys i l'home, el seu fill, 49, ambdós amb discapacitats que els feien dependre l'un de l'altre. Davant de la macabra troballa, es va avisar la Policia Nacional, que ha obert una investigació per aclarir les circumstàncies de la mort d'aquestes dues persones. De moment, es descarten signes de robatori o violència i tot apunta a una mort natural dels dos.

Eren interdependents i la mort d'un va portar la de l'altre

De fet, la dona, anciana i amb problemes de salut, se sospita que va morir primer a causa d'una malaltia i, com a conseqüència, el seu fill, amb una gran dependència i amb síndrome d'espectre autista, havia mort per inanició després de ser incapaç d'avisar de la mort de la seva mare i no poder alimentar-se pel seu compte. En els mesos transcorreguts des del tràgic incident ningú no els va trobar a faltar, ja que amb prou feines tenien familiars i no solien rebre visites.

Bombers Madrid / Arxiu|Arxivament

Els Bombers de Madrid van haver d'entrar per la finestra / Arxiu

Aquest fet, afegit a què cap dels dos no tenia prou autonomia per sobreviure sense l'altre, va portar al dramàtic final, que ha escandalitzat al barri madrileny. Després d'accedir al domicili, els sanitaris del Samur van certificar la mort dels dos, segons fonts d'Emergències Madrid.

Malgrat la tristesa que desperten aquesta classe de tragèdies, no és un fet poc comú que algú amb poques relacions familiars i socials mori i quedi durant un llarg temps sense ser descobert, com va ser el recent cas d'una anciana italiana trobada morta a la seva butaca després de dos anys.

I a Madrid també, fa escassos dies, divendres passat, es va registrar un altre estrany incident al barri de Fuencarral, on una jove moria atropellada pel seu propi cotxe. Va ser també un veí qui va alertar els serveis d'emergències després de sentir els crits d'auxili de la víctima, de 35 anys, que presumptament no va posar el fre de mà, fent que el vehicle l'atropellés mortalment. Tanmateix, també hi ha oberta una investigació policial per aclarir l'estranya mort.