Descobert un dels majors arsenals de la màfia italiana. La Policia i la Guàrdia de Finanza d'Itàlia han trobat el búnquer amb més 50 armes i milers de municions durant un registre a Giugliano de Campania, al sud de la província de Nàpols. Els investigadors seguien la pista de l'organització criminal encapçalada per Raffaele Imperiale, conegut per ser un dels líders de la Camorra i dels majors narcotraficants del país. El capo va ser detingut fa poc més d'un any i ara, teòricament, col·labora amb la justícia. Tot i que amb aquesta intervenció s'ha desarticulat un dels principals magatzems amb alguns subfusells Kalashnikov.

 

Els agents van trobar tot aquest arsenal durant el registre portat a terme a l'habitatge, en un compartiment ocult sota el terra del garatge. El material descobert està format per 38 armes curtes, 15 llargues, 30 carregadors, una granada de mà, dos silenciadors i 5.067 cartutxos de diversos calibres, segons ha informat aquest dimecres la Guàrdia de Finanzas. Però el més sorprenent van ser les llargues, atès que van comissar algunes amb especial capacitat ofensiva, com tres subfusells Kalashnikov, tres fusells de precisió equipats amb sistema òptic, un fusell de precisió i una escopeta. També van confiscar cinc armilles antibales, quatre pals de senyalització i quatre petos amb logotips de les forces policials.

El capo de la Camorra perd el seu arsenal

Raffaele Imperiale, nascut el 24 d'octubre del 1974 a la ciutat metropolitana napolitana de Castellammare di Stabia, està considerat un dels narcotraficants més importants del món i és membre i un dels líders de la Camorra. Va guanyar notorietat quan dos quadres de Van Gogh, robats l'any 2002 a Amsterdam (Països Baixos), van ser recuperats a Nàpols el 2016 dins de la seva antiga vil·la amagats en una cavitat de la paret al costat de la cuina. Per tot això, a més del tràfic de drogues, va ser detingut per la policia italiana el 25 de març del 2022.

Imperiale era conegut com "el milionari" perquè va blanquejar diners procedents del narcotràfic comprant els citats quadres de Van Gogh i molt probablement d'altres autors amb un valor pràcticament incalculable. En aquests moments és col·laborador de la justícia. Tanmateix, el cop donat contra el seu arsenal al sud de Nàpols suposa un punt d'inflexió després del seu arrest l'any passat. Totes les armes comissades estan essent analitzades i continua la investigació de la Guàrdia de Finanza italiana per estudiar el possible destí de tot aquest material.