Les pluges torrencials que han sacsejat la costa sud d’Itàlia han provocat una gran riuada a l’illa d’Ischia al Golf de Nàpols. A hores d’ara s’ha confirmat la mort de vuit persones i catorze continuen desaparegudes.

El municipi de Casamicciola ha estat afectada per inundacions i un greu corriment de terra provocat pel despreniment d'una muntanya que s'ha endut tot al seu pas. Els equips d'emergència estan rastrejant la zona ajudats per dispositius de Nàpols i d'altres punts de l'illa. L'alcalde d'Ischia, Enzo Ferrandino, ha demanat a la població que no abandonés els seus domicilis i ha lamentat les greus destrosses que ha patit el municipi.

Un menor i una estudiant estrangera, entre els desapareguts

Segons les primeres informacions entre els desapareguts es troben els tres membres d'una mateixa família, un d'ells un nen petit, així com una estudiant de 25 anys d'origen estranger. Fins al lloc de la catàstrofe s'han desplaçat també els bombers d'Ischia, i han confirmat el rescat de diverses persones les cases de les quals havien quedat inundats pel fang. Els membres dels serveis d'emergència estan tractant d'accedir a l'hotel Terme Manzi de Casamicciola on han quedat atrapats els inquilins sense corrent elèctric.

Riada Ischia
Diversos carrers del municipi de Casamicciola han quedat inundats pel fang. | Xarxes socials

Les autoritats alerten que el nombre de morts i de desapareguts encara pot créixer. Per la seva part, la primera ministra italiana, Georgia Meloni, es troba en "constant contacte" amb el ministre de Protecció Civil i Polítiques del Mar i amb les autoritats regionals, segons informa l'agència EFE. L'illa d'Ischia forma part d'un arxipèlag d'origen volcànic amb una orografia molt accidentada i propensa a patir aquest tipus de catàstrofes, l'última registrada l'any 2009.