La Policia Nacional ha detingut a Barcelona un fugitiu reclamat per les autoritats italianes que tenia en vigor una ordre europea de detenció i entrega.

Gennaro Esposito, de 34 anys, s’havia instal·lat a Barcelona, recull Tot Barcelona. Ha estat arrestat quan es trobava amb la seva parella, que acabava de desplaçar-se des de Nàpols per trobar-se amb el sospitós.

Perillós membre del clan Mazarella

Al detingut se'l considera un "perillós" membre del clan Mazarella de la Camorra, està acusat de delictes contra les persones i contra la propietat, i se li demanen 12 anys de presó.

Policía Nacional noche / Policía Nacional

Policía Nacional archivo / Policía Nacional

Els fets pels quals se'l busca van passar el 2018, quan juntament amb un còmplice i amb la finalitat de reafirmar el control del seu clan en una zona de Nàpols, van participar en un tiroteig contra membres d'un clan rival amb una pistola i un subfusell, ambdós de calibre 7,65.

Arran de les investigacions, els agents van tenir coneixement que el presumpte fugat s'ocultava a Barcelona, de manera que es va establir un dispositiu a la ciutat fins que van poder localitzar-lo i detenir-lo. La investigació va començar a l'abril, quan es va tenir coneixement de la presència d'aquesta persona a Espanya.

Detingut un monjo de Poblet per presumptes tocaments sexuals a una nena

Un monjo del monestir de Poblet ha estat detingut pels Mossos d'Esquadra per presumptes tocaments sexuals a una menorcomesos el passat 15 d’agost del 2021. La denúncia i la detenció s'han produït aquest dimecres. 

Fonts dels Mossos d'Esquadra han confirmat a Efe que el monjo ha quedat en llibertat amb càrrecs aquest migdia després de prestar declaració davant del jutge i després d'haver estat arrestat ahir quan va ser citat a declarar a la comissaria de Valls (Tarragona).

Monestir de Poblet / Enfo

Monestir de Poblet / Enfo

Fonts de el monestir han explicat a Efe que el succés va ocórrer a la sortida de la missa conventual, a la plaça de al monestir, quan un monjo conversava amb la família de la nena, de 5 anys, i l'acusat jugava amb la menor en una zona amb públic. Segons ha assegurat el president del patronat de Poblet, en Tòfol Trepat, el monjo va sortir de la missa a les 12.30 hores del passat dia 15 d'agost acompanyant els pares de la nena i, a la plaça de al monestir, davant nombroses persones, li feia bromes i pessigolles a la menor davant dels seus pares. En un moment donat, la nena es va aixecar la faldilla que vestia i el monjo l'hauria tocat, moment que un turista alemany va captar amb la seva càmera fotogràfica.

Tòfol Trepat ha assegurat que "no és creïble un abús de menor a les 12.30 del matí davant de l'Església abacial, davant els pares, que, a més, són amics de Poblet".

De totes maneres, aquesta denúncia vincula per primera vegada el monestir -que forma part de l'arxidiòcesi de Tarragona-amb casos de presumptes abusos sexuals i pedofília.