Apareix un felí de grans dimensions a Los Barrios (Cadis). El gat gegant blanc, com ha estat identificat primerament l'animal que podria ser un lleopard, un puma o una lleona; ha estat gravat aquest dilluns a la zona de la carretera vella del municipi, la CA-9209, molt a prop del riu Palmones. Les imatges, que en un principi es creien falses, han resultat ser reals i el veí de la localitat andalusa que les ha enregistrat ha denunciat davant del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil els fets. Els agents han posat en marxa el dispositiu i estan fent les tasques pertinents per localitzar-lo i capturar-lo abans que s'hagi de lamentar una desgràcia o un atac accidental.

L'alcalde demana precaució davant del gran felí

L'alcalde de Los Barrios, Miguel Alconchel, ha demanat precaució a tota la població després de confirmar el succés amb un missatge a través de les xarxes. Ell mateix ha declarat que es tracta d'un fet real i no es una de les fake news habituals a les plataformes socials d'Internet. La resposta del batlle ha arribat un cop el vídeo s'ha fet viral i ha tingut una difusió massiva. "Aquestes imatges han estat preses en Los Barrios i el veí que les va presenciar ja ha posat la denúncia davant el Seprona de la Guàrdia Civil", ha sentenciat el primer edil del municipi andalús.

Tanmateix, en aquests moments, no es té coneixement de quin tipus de felí es tracta. Només que és de "gran grandària" i és blanc, com es pot observar a la gravació on passejava tranquil·lament prop de la vora d'un riu que creua la localitat. Alconchel, però, ha explicat que la seva presència "no és tan forassenyada", atès que "lamentablement, hi ha persones que adquireixen aquest tipus d'animals com animals de companyia o exòtics i pot ser que s'hagi escapat". Des del consistori han posat tots els seus mitjans a disposició de la Guàrdia Civil, a través de la secció del Seprona, per tal de trobar el gat gegant el més aviat possible.