El felí de grans dimensions que va ser gravat per dos cunyats el primer dia de l'any a Los Barrios (Cadis) ha desaparegut del mapa. El vídeo va fer-se viral i fins i tot l'alcalde de la localitat andalusa, Miguel Alconchel, va sortir a verificar que les imatges eren més que reals i va demanar precaució a tota la població. El mateix veí que va enregistrar la seqüència va denunciar els fets davant de la Guàrdia Civil, que va activar el seu Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) i van posar en cerca i captura l'animal. El gat gegant blanquinós, com ja ha estat sobrenomenat per molts, va ser enxampat baixant d'un eucaliptus a la zona de la carretera vella, la CA-0209, molt a prop del riu Palmones. Però des d'aleshores se li ha perdut la pista completament.

 

La principal hipòtesi és que el gat gegant ha tornat a casa, és a dir, al domicili del seu propietari, segons ha avançat Telecinco. També creuen que el tindria de manera il·legal, tot i que no està clar ara per ara. Alconchel va aventurar-se primerament a xarxes amb la procedència del felí: "lamentablement, hi ha persones que adquireixen aquest tipus d'animals com animals de companyia o exòtics i pot ser que s'hagi escapat". En aquests moments, encara no s'ha presentat cap denúncia en referència a la desaparició de l'animal enregistrat l'1 de gener pels dos cunyats.

Quin felí és? Tantes hipòtesis com colors

Però el que més intriga a tothom és de quin animal es tractaria. Mentre al mitjà citat dubten que sigui un felí -perquè segons un rastrejador al que haurien entrevistat es tractaria d'un gos per les petjades-, a Espejo Público d'Antena 3 l'ubiquen més aviat amb un puma blanc, un cadell de lleona albina il·legal o fins i tot amb un gat de raça noruega. Més enllà de l'espècie que pugui ser i si realment implicaria un delicte el tenir-lo, se li ha perdut completament la pista.

De fet, des del Seprona asseguren que si l'animal continués passejant en llibertat per Cadis com el primer dia de l'any s'haurien trobat excrements i restes d'altres éssers vius (que molt probablement hauria caçat per alimentar-se). A més, les càmeres de seguretat properes a carreteres o espais públics i privats l'haurien d'haver enxampat, cosa que no ha passat. En aquests moments continua la cerca, però tot indicaria que ha tornat a casa, ha estat capturat per terceres persones, es manté ocult o simplement ha mort i no s'ha trobat el seu cadàver.