Fi del misteri: Diego Barría, de 32 anys, estava a l'estómac d'un tauró. L'home va desaparèixer el dissabte 18 de febrer, cap a les nou de la nit, en una platja de la província de Chubut, a l'Argentina. Només van trobar el vehicle Yamaha Raptor que conduïa, totalment destrossat a la vora del mar. La policia va iniciar les tasques de rastreig per tal de trobar-lo per les rodalies on va ser vist per últim cop, però no van aconseguir res. Tanmateix, tot i els ànims de la seva muller, Virginia Brugger, amb qui tenia tres fills, a les xarxes socials continuava a parador ignorat. "Dale mi loco! Los nenes ya están preguntando por vos! No nos hagas esto, aparecé, te estamos esperando", va publicar la dona. La clau la van tenir dos pescadors que aquest diumenge van capturar un petit tauró d'un metre i mig i, quan van anar a esquarterar-lo, van localitzar restes humanes a l'interior de l'animal.

Dos pescadors troben l'home dins d'un tauró

Ambdós van informar immediatament a la policia de Comodoro Rivadavia de les restes humanes que havien descobert dins del tauró i els investigadors van analitzar-les. Diego Barría va ser identificat per un tatuatge de color rosa, verd i vermell amb una inscripció que, tot i que era pràcticament il·legible, va ser suficient perquè la família pogués determinar que era ell. En aquests moments, tant els agents a càrrec del cas com la justícia d'aquesta província argentina treballen per tal d'esclarir què va succeir aquell dissabte de mitjans de febrer. 

La policia va determinar que la troballa va produir-se en "retirar les vísceres" de l'animal, on van trobar "dermis, grassa i carn humana". Però no està clar que el tauró l'ataqués, el matés i se'l mengés. Hores abans que els pescadors notifiquessin el descobriment van aparèixer a la zona de Comodoro Rivadavia unes ulleres dins d'un estoig que pertanyien a l'home. Per això, segons han explicat fonts de la Fiscalia al diari argentí La Nación, hi ha diverses hipòtesis. Les principals són un accident després de caure o que va ser arrossegat per la marea, tot i que no es descarta la possibilitat que es tracti d'un homicidi.

Identificat pel tatuatge, però li faran les proves d'ADN

Tot i que la família el va identificar, la policia ha assegurat que realitzaran les pertinents proves d'ADN a les restes humanes per determinar si realment es tracta de Diego Barría. "Nosaltres i la Fiscalia necessitem realitzar-lo de forma científica", ha apuntat el comissari Cristian Ansaldo als mitjans locals argentins. També ha explicat que continua el rastreig amb bussos al mar i amb gossos per terra per tal de trobar més restes amb l'objectiu de conèixer perquè el desaparegut va endinsar-se a l'aigua i com va acabar devorat pel tauró.