Cap de setmana tràgic a Austràlia. Una noia de 16 anys ha mort a la localitat de Perth, situada al sud-oest del continent, després de ser atacada per un tauró mentre nedava al riu Swan amb uns amics. L’incident ha tingut lloc aquest dissabte a la tarda, quan la víctima, Stella Berry, va saltar a l’aigua per nedar amb un grup de dofins.

Volia nedar amb els dofins

Al voltant de les tres de la tarda, hora local, els serveis d’emergència de Perth van rebre l’avís que s’havia produït un atac de tauró pels voltants del pont Fremantle Traffic Bridge, situat molt a prop de la desembocadura del riu Swan. A aquella alçada l’aigua és prou salada, i és habitual que animals de l’entorn marí com dofins i taurons nedin per aquell indret.

Moments abans del tràgic succés, Stella i els seus amics estaven jugant amb una corda, deixant-se caure a l’aigua per sortir i tornar a saltar. En un determinat moment, la víctima es va allunyar dels seus companys perquè volia nedar amb un grup de dofins que havien pujat pel riu, i va ser llavors que es va produir la tragèdia. Segons els testimonis, un home que es trobava a la vora va intentar salvar la vida de la noia, rescatant-la del tauró i nedant amb ella fins a terra ferma.

No van poder fer res per a salvar-la

Els paramèdics desplaçats fins a l'escena van fer tot el possible per reanimar la noia i aturar el sagnat, però, desgraciadament, no van poder fer res per salvar-li la vida, i Stella va ser declarada morta al lloc dels fets poc després.

Aquest tipus d'atacs no són molt comuns al riu Swan, tot i que s'han produït amb anterioritat. El 2021, un esqual va atacar un home que nedava a l'altura de Blackwall Reach, a només uns kilòmetres d'on ha estat atacada Stella Berry. Des del mes passat que les autoritats alertaven d'un increment d'albiraments de taurons per aquella zona del riu.