Una Policia Local de Buenos Aires (Argentina) ha mort aquest dimarts al matí a la principal estació de tren de la ciutat, Retiro. El tiroteig s'ha produït cap a les onze hora local, concretament a l'interior de la línia C del metro, quan un passatger va començar a discutir amb un empleat d'Emova, empresa concessionària de la xarxa subterrània. En aquell moment, l'agent que ha perdut la vida, Maribel Salazar, de 36 anys, va intentar intercedir entre tots dos, però l'home li va sostreure l'arma reglamentària "per després realitzar diverses detonacions". Dos d'elles van impactar contra la policia, una a l'alçada del tòrax i l'altra a coll, segons informen fonts oficials.

Una altra bala va impactar contra un operari del metro, tot i que ja està fora de perill. Després de sostreure-li la pistola i disparar, l'autor dels trets va fugir, llençant l'arma de foc per les escales de sortida de l'estació "per després ser aprehès davant de l'Hotel Sheraton", segons han senyalat a EFE fonts del Ministeri de Seguretat de Buenos Aires. El detingut, de 30 anys, tenia antecedents per violència de gènere i resistència a l'autoritat. 

Condolences i crítica a la "inseguretat" de Buenos Aires

L'alcalde de Buenos Aires, Horacio Rodríguez Larreta, ha lamentat la mort de l'agent Maribel Salazar després del tiroteig. "El meu més sentit condol i tot el meu suport per a la família de l'oficial Maribel Salazar, covardament assassinada avui a Retiro. El delinqüent va ser detingut en el moment del fet i espero que la Justícia actuï ràpid i amb tot el pes de la llei", ha expressat el batlle a través del seu compte personal de Twitter.

Aquest tiroteig ha reobert la polèmica per la seguretat a la ciutat i especialment al transport públic. L'Associació Gremial de Treballadors del Subte i Premetro (AGSTyP-Metrodelegadxs) va manifestar la seva "gran preocupació" per la "inseguretat" a la que es estan exposats els empleats del metro local. "Mentre el cap de Govern de la ciutat, Horacio Rodríguez Larreta, afirma que CABA (Ciutat Autònoma de Buenos Aires) és la ciutat més segura de Llatinoamèrica, ens enfrontem a aquestes situacions en el nostre àmbit de treball", ha lamentat l'entitat en un comunicat.