La mare d'Antonio David Barroso Díaz, el menor de 15 anys am discapacitat que va desaparèixer diumenge de casa seva a Morón de la Frontera, a Sevilla, assegura ara que el nen feia dies que estava mort.

Sense rastre de l'Antonio, el menor amb discapacitat desaparegut

Tot va començar diumenge, dia 12 de setembre, a Morón de la Frontera, Sevilla. Macarena Díaz, de 38 anys, va agafar al seu fill Antonio David, de 15 anys, que pateix síndrome de West i que necessita anar en cadira de rodes, i se'n va anar amb cotxe.

Hotel Pereres Talavera de la Reina / Google Maps

Hotel Pereres en Talavera de la Reina / Google Maps

A les set de la tarda del mateix dia, després de centenars de quilòmetres recorreguts, mare i fill van arribar a l'hotel Perales de Talavera de la Reina, a Toledo.

Segons va relatar el recepcionista, van sortir a l'endemà cap a les set del matí, abans que la recepció s'obrís. L'empleat només va poder veure que el nen anava a la seva cadira de rodes, tapat amb unes mantes i va explicar que en sortir es van muntar al cotxe i es van dirigir cap a Madrid.

Va ser l'última vegada que algú va veure Antonio David.

La mare confessa haver-lo matat i llençat a un contenidor

Escasses hores després, el personal d'una gasolinera de Carabias, a Segòvia, avisava una patrulla de la Guàrdia Civil que feia un control a la zona i que va acudir per trobar la mare molt alterada.

Segons s'ha pogut saber i recull el mitjà Nius, la dona pateix un trastorn bipolar i esquizofrènia, ambdós diagnosticats i amb medicació receptada. Però feia dies que havia deixat de prendre-la. Des que la van trobar fins ara, es troba sota un brot psicòtic que de moment no remet, informa el mateix mitjà.

Busquen el cos als afores de Madrid

Els agents que van acudir a la gasolinera van trucar l'altra filla de la dona, una noia de 18 anys, la Míriam, que fa un mes va tenir un bebè. Ella va preguntar pel seu germà, que no podien trobar a Sevilla, però no hi havia rastre d'ell al cotxe trobat a Segòvia.

Quan li van preguntar, la Macarena, la mare, va confessar: "L'he matat i l'he llençat en uns contenidors que hi ha en una de les sortides de Madrid, al costat d'un edifici blanc", recull ABC.

Tanmateix, la confessió i totes les seves declaracions són "inconnexes" i plenes d'"incongruències", i ha estat internada en la unitat de psiquiatria d'un hospital de Segòvia.

La mare diu ara que feia dies que el nen estava mort

Segons el que s'ha pogut extreure de les seves explicacions, la zona en la qual hi podria ser el cos del menor seria entre el centre comercial Xanadú, a Arroyomolinos, i el municipi de Móstoles, especifica Nius.

Ara el relat canvia de nou: la Macarena ha explicat als psiquiatres que el nen havia mort i ella va treure el cadàver de la casa fingint que continuava viu. Pretenia arribar a Galícia, encara que el seu relat és confús i presenta moltes incoherències.

Fingia que continuava viu per por de perdre la custòdia

Els pares de l'Antonio David i la Míriam portaven separats des del 2007, quan la custòdia va quedar a càrrec de la mare i es van fixar els horaris de visita del pare.

Però la relació de la Macarena amb la filla gran es va trencar fa un mes, quan la jove, de 18 anys, va donar a llum un bebè i la dona la va fer fora de casa. Ara se sospita que tot va venir motivat per la por de la mare a perdre la custòdia del menor a causa de la seva condició mental.

Antonio David Barroso / SOS Desapareguts

Antonio David Barroso / SOS Desapareguts

Va ser la mateixa jove la que va anar a l'immoble dilluns davant de les sospites de la desaparició del seu germà. En entrar el va trobar buit: la Macarena havia tret els mobles i els mateixos veïns van detallar que havia penjat anuncis amb el seu telèfon per vendre l'habitatge.

És per això que investigadors de la unitat d'homicidis de la Policia Nacional han acudit al domicili, en el número 2 del carrer Los Molares de Morón de la Frontera, per revisar-ho a la recerca de pistes i reconstruir la cronologia dels fets.

L'última novetat ha estat la troballa del telèfon mòbil de la dona en un contenidor, que ha descartat la possibilitat de rastrejar el senyal per reconstruir la ruta que van fer abans que la mare fos interceptada a Segòvia