La Guàrdia Civil investiga el presumpte assassinat d'una dona a Alfondeguilla (Castelló). Han trobat el seu cadàver en avançat estat de descomposició, semienterrat i desmembrat: tenia les cames i les mans amputades. La hipòtesi principal és que li han tallat les extremitats per evitar que sigui identificada i tot apunta que ha estat víctima d'un crim.

La macabra troballa es va fer el dimarts a Alfondeguilla, un petit municipi de poc més de 800 habitants de la Plana de Castelló. Va ser una persona que passejava per la zona qui va alertar a Emergències, ja que li va semblar veure un cadàver semienterrat amb signes d'haver patit una mort violenta.

El cadàver de la víctima estava en avançat estat de descomposició

Quan la Guàrdia Civil de Borriana es va desplaçar fins al lloc dels fets, van poder comprovar que el que deia la persona de la trucada era cert. Hi havia un cos en avançat estat de descomposició semienterrat en una finca rural del terme municipal d'aquesta localitat.

El cos està molt deteriorat perquè s'estava descomponent i els animals carronyers de la zona podrien haver intervingut. En una primera inspecció ocular, ha estat molt complicat determinar el sexe de la víctima, però finalment, tot apunta que es tracta d'una dona.

El cos d'Alfondeguilla està despullat, sense mandíbula i amb les extremitats amputades

Segons el diari valencià Las Provincias, el cos de la víctima estava despullat, sense mandíbula i amb les mans i les cames amputades i tapat amb branques, que no son de la vegetació que hi ha a la zona i que han estat tallades amb un estri. Tampoc han trobat la roba al lloc de la macabra troballa. L'Institut Armat pensa que la dona ha estat víctima d'un crim i que han amagat les seves extremitats per evitar que la puguin identificar.

La Guàrdia Civil investiga l'assassinat de la dona de la Plana de Castelló

Hi ha una investigació oberta per esclarir les causes de la mort de la dona, ja que tot apunta que ha estat violenta. El primer pas i més important per poder saber què ha passat és identificar-la, però no serà feina fàcil per l'estat en què es troba el cadàver, que ha estat traslladat a l'Institut de Medicina Legal de Castelló per tal que se li practiqui una autòpsia.

No coincideix amb cap persona desapareguda de la zona

Els investigadors han mirat la base de dades de persones desaparegudes d'Alfondeguilla i els municipis del voltant i no han trobat cap coincidència amb les característiques de la víctima. Per aquest mateix motiu, treballen amb la hipòtesi que no és veïna de la zona. Qualsevol persona que pugui tenir alguna pista que immediatament contacti amb Emergències 112.