Els Mossos d’Esquadra ja saben qui és el jove que va aparèixer trossejat i mig enterrat a la llera del riu Noguera Ribagorçana el passat mes d’octubre. Es tracta d’un noi nigerià que vivia a Lleida i que la seva família n’havia denunciat la desaparició després de no saber-ne res. L’estat del cadàver que va ser trobat al terme municipal d’Albesa, a la Noguera, no va permetre en un primer moment poder-lo identificar, i més, complicat per ser un home estranger. Les tècniques de reconstrucció dactilar no van funcionar i es va haver de recórrer a fer proves d’ADN, que ara han pogut confirmar que el cos trobat era el del jove nigerià

Han estat agents de la Divisió de Policia Científica, en col·laboració amb l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya, han pogut relacionar el cadàver amb la persona que van denunciar la seva desaparició a Lleida.

Investigació per saber qui el va matar

El cadàver del jove estava mig enterrat al costat del riu, en una zona de pas. Van ser uns treballadors municipals que, fent tasques a la llera del riu, van descobrir parts del cos. Estava trossejat i mig enterrat, un fet que fa pensar als Mossos d’Esquadra de l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) de la Regió Policial de Ponent que va ser una mort violenta. Ara, amb el cadàver identificat, s’obre una nova via d’investigació per intentar aclarir què va passar aquell mes d’octubre, qui podia haver volgut assassinar el jove nigerià i qui el va abandonar, trossejat, a la llera del riu en el seu pas per Albesa.