Un any s'ha trigat, però per fi s'ha descobert que va passar amb Mohammed Alí, un menor de 17 anys que va desaparèixer a Ceuta el 13 de gener de 2022. Aquesta és la data que la seva mare va interposar oficialment denúncia al no tornar el seu fill a casa. No tenien cap sospita d'on podia trobar-se el noi ni qui o quins eren els culpables d'una possible fugida que ha acabat en un presumpte assassinat. Però tot va canviar a finals de gener d'aquest any, quan la Policia Nacional va aconseguir esbrinar i connectar el jove amb altres tres, dos d'ells menors d'edat, per aquests fets. Són dos nois i una noia, que van explicar amb tota mena de dades com va produir-se el crim durant l'interrogatori policial.

Assassinat per tres amics al bosc

El cadàver de Mohammed ha estat localitzat per la Policia Nacional al voltant de les onze del matí d'aquest dijous en una zona boscosa -la més gran i de les poques de la ciutat autònoma espanyola- coneguda com Fuente la Higuera. Els investigadors, tot i que esperen conformació total un cop es coneguin els anàlisis d'ADN, han donat per trobat el cos del menor que va desaparèixer ara fa poc més d'un any. Presumptament hauria estat assassinat en aquest paratge natural de Ceuta per dos menors i un adult que, segons ha explicat El Faro de Ceuta, serien els seus amics.

A més, segons ha assegurat el mateix mitjà, dos dels detinguts van narrar amb tota mena de dades com van realitzar el crim, on va ser colpejat el jove i fins i tot que van valorar anar a retirar el cadàver del lloc poc després. Els tres han acabat empresonats provisionalment acusats d'assassinat, però per les diferències de si eren menors o majors d'edat, uns han acabat a la presó de Mendizábal i altres als mòduls tancats del reformatori de Calamacarro. La reconstrucció del que va passar aquell gener de 2022 situa els quatre amics junts a les rodalies de l'Institut Siete Colinas de la ciutat, poc abans que un d'ells acabés amb la vida de Mohammed colpejant-lo repetidament amb un bat de beisbol.

Operatiu per trobar el cadàver del noi

Els investigadors van activar aquest dimarts a primera hora del matí un macrooperatiu de cerca del cos a la muntanya. Ha comptat amb la participació de més de mig centenar d'agents i amb reforços de la Unitat de Guies Canins desplaçats des de Madrid, concretament amb un braco especialitzat en la localització de restes humanes anomenat Benji. La Policia Nacional també ha utilitzat gossos de Ceuta i mitjans aeris i ha tingut el suport d'una brigada forestal dependent de la ciutat autònoma per esbrossar el terreny al voltant de la Torre de l'Alqueria del mas de la Fuente la Higuera. Allà és on han trobat el cadàver del noi, que després dels anàlisis d'ADN iniciarà un procés per jutjar els tres implicats en el suposat l'assassinat a sang freda de Mohammed.