El cos dels Bombers de la Generalitat reprendrà aquest dimecres al matí el dispositiu de recerca del jove de 20 anys desaparegut el passat dilluns mentre es banyava al riu Ebre a Benissanet (Ribera d'Ebre). El dispositiu de la jornada d'avui comptarà amb 15 dotacions dels Bombers, una unitat subaquàtica de la GRAE, tres embarcacions i dotacions terrestres amb el suport dels Bombers de Barcelona i els Mossos d'Esquadra. 

Els Bombers busquen incansablement el jove

Els efectius dels Bombers van rebre l'avís passades les 19.00 hores de dilluns. Els companys del jove desaparegut van donar la veu d'alerta perquè feia estona que no veien el seu amic. Aleshores, una dotació de quinze vehicles dels Bombers es van traslladar al lloc dels fets per iniciar la recerca. Al dispositiu, més tard, s'hi va afegir un helicòpter per sobrevolar la zona. Durant la jornada d'ahir, els efectius es van centrar de manera més intensa en l'últim punt on va ser vist el jove. També es va fer cerca tant pels marges com a l'aigua. La recerca també va anar avançant riu avall, amb les embarcacions, buscant per la superfície del riu, i fent immersions i revisant punts probables. Malgrat tot, no es va trobar cap pista i els equips de rescat van suspendre la recerca per la caiguda del dia fins aquest dimecres.

El jove no sabia nedar

El cap territorial dels Bombers de Generalitat al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre, Guillem Guinjoan, va afirmar que el noi va desaparèixer en una escullera al costat del riu. Segons Guijoan, el dispositiu iniciat el passat dimarts no va patir cap problema, ja que les condicions meteorològiques i les del riu van permetre una bona recerca.

29813cd1 5e28 489e a79e d1ff9f19c3ab
Equip subaquàtic durant el dispositiu de recerca I ACN

Els Bombers contemplen en una primera hipòtesi que el cos pugui estar atrapat entre la vegetació del fons del riu. El cos de rescat es planteja mantenir el mateix dispositiu aquest dijous i divendres i anar ampliant amb zones més allunyades del darrer punt d'albirament. Segons l'alcalde de la localitat, Xavier Arbé, el noi no sabia nedar gaire i el riu té corrents d'aigua molt fortes.