La Policia Nacional deté en Barcelona un fugitiu de la justícia equatoriana per l'assassinat d'un nen d'11 anys a trets.

Hi havia una Ordre Internacional de Detenció per a l'Extradició (OEDE) emitida per les autoritats de l'Equador i va ser localitzat a un domicili de Cornellà de Llobregat, al Baix Llobregat.

Mata un nen d'11 anys a l'Equador

Els fets pels quals es buscava aquest home van passar el 2002, quan va interceptar dos nens d'11 i 8 anys a la província equatoriana del Guayas.

Va acusar els menors de lladres i va disparar un d'ells al cap amb una arma de foc, matant-lo.

Evitant la justícia del seu país, l'arrestat va fugir a Europa i per això es va emetre una Ordre Internacional de màxima prioritat, etiquetada de color vermell per la Interpol per la gravetat dels fets, la perillositat de l'individu i la seva habilitat per escapar-se i evadir la policia.

Els agents de la Policia Nacional van comprovar a través dels canals internacionals la vigència de la reclamació i van desplegar una investigació, amb la que van descobrir que diversos membres del seu nucli familiar vivien a la província de Barcelona.

Llavors van iniciar un dispositiu de dies que va aconseguir localitzar el domicili on s'amagava el fugitiu, a Cornellà de Llobregat.

Troben un fugitiu equatorià a Cornellà

L'operació va concloure amb la detenció del buscat en els voltants de l'habitatge. Ara l'home es troba a disposició del Jutjat Central d'Instrucció número 2 de l'Audiència Nacional a l'espera de ser extradit a l'Equador.

Aquesta setmana, en una altra operació es va detenir a Múrcia un altre fugitiu de la Interpol.

Un home de Romania que portava fugit des del 2012 per un robatori molt violent en què va abusar sexualment d'una persona que es trobava dins la casa que va assaltar.

La Guàrdia Civil va detenir aquest dimecres a San Pedro del Pinatar un home romanès de 42 anys, inclòs en la llista dels agressors sexuals més buscats per la Interpol i la Policia de Romania.

L'agressor sexual més buscat d'Europa, enxampat a Múrcia

L'home és el presumpte autor el 2012 del robatori amb violència i intimidació en un habitatge de Tungujei-Lasi, Romania.

Segons l'auto del judici, l'home va accedir per la força a la casa, va intimidar, va lesionar i va agredir sexualment una persona que es trobava a l'interior. Ja va ser jutjat i sentenciat a 15 anys de presó.

Però encara li quedaven vuit anys i nou mesos per complir quan va fugir de Romania, instal·lant-se a la comarca del Mar Menor, on portava una vida totalment normal amb un lloc de feina estable en el món agrícola.

Fins que la seva Ordre Internacional de Detenció per a l'Extradició (OEDE) va iniciar un dispositiu a Espanya que el va enxampar a una localitat alacantina, El Pilar de la Horadada. També va ser detingut i posat a disposició judicial per a la seva extradició.