La Policia Nacional ha detingut en un hotel de luxe del centre de Barcelona un home de 31 anys, de nacionalitat francesa, buscat per les autoritats de Marsella per la seva implicació en diversos assassinats fets per una banda criminal a França.

Després d'escapar-se del seu país, on era buscat per diversos delictes, per tràfic de drogues, pertinença a organització criminal i també per múltiples assassinats, la Policia Nacional francesa va tenir informació que Medhi, com es diu el detingut, s'havia instal·lat en un hotel de Barcelona, on rebia ajuda per part d'un familiar proper seu.

Caçat en un hotel de gran luxe al centre de Barcelona

El passat 11 de febrer els agents encarregats de la caça de persones fugitives van poder localitzar l'hotel on estava allotjat des de feia alguns dies. Es tracta d'un hotel de gran luxe del centre de Barcelona, a tocar de plaça de Catalunya, tal com ha pogut saber de fonts policials ElCaso.cat. Tot i que sortia poc, en un moment, al vespre, quan el van poder identificar plenament, un nombrós grup de policies se li va tirar a sobre.

 

 

 

Moment de la detenció de Medhi, en un hotel del centre de Barcelona / CNP

Entre els agents que van participar en la seva detenció també hi havia agents de la policia francesa desplaçats expressament per detenir al jove.

L'home va veure que no tenia escapatòria i no va oposar resistència. No consta que el detingut tingués antecedents a Espanya, tot i que tampoc està clar quan fa que fa servir el nostre país d'amagatall. En el moment de la detenció no anava armat i portava a sobre una identificació francesa falsificada, que era la que feia servir els darrers mesos, mentre ha durat la investigació contra ell.

Presumpte autor de diversos assassinats a França

Els fets pels quals les autoritats franceses buscaven a Medhi es remunten a l'any 2016, quan el detingut, com a presumpte líder d'una organització criminal dedicada al tràfic de drogues, gestionava la distribució de les substàncies al barri Le Panier de Marsella.

Per aquests motius va ser condemnat en sentència ferma a vuit anys de presó encara que, actualment, està sent investigat per la policia francesa per la seva possible participació en l'assassinat de diverses persones. Si es confirmen els fets pels quals està sent investigat, si no es torna a escapar, podria acabar a la presó de per vida. Després de ser detingut va ser entregat a l'Audiència Nacional via el jutjat de guàrdia de Barcelona, que ja està tramitant la seva extradició a França.