La Guàrdia Civil ha detingut a San Pedro del Pinatar, Múrcia, un home, de 42 anys i nacionalitat romanesa, que estava inclòs en la llista dels agressors sexuals més buscats per la Interpol i la Policia de Romania.

El violador més buscat d'Europa

Fonts de la Guàrdia Civil han assenyalat que aquest home és el presumpte autor el 2012 del robatori amb violència i intimidació en un habitatge de Tungujei-Lasi, Romania. Segons l'auto del judici, l'home va accedir per la força a la casa, va intimidar, va lesionar i va agredir sexualment una persona que es trobava a l'interior. Ja va ser jutjat i sentenciat per això.

Tungujei Rumanía / Google Maps

El fugitiu està acusat d'un robatori amb intimidació i agressió sexual a Tungujei, Romania / Arxiu Google Maps

Però quan l'agressor va saber que estava sent buscat i a fi d'evitar complir la condemna, va fugir del país. Llavors les autoritats judicials de Romania van emetre una ordre europea de detenció a efectes d'extradició, les anomenades OEDE.

Segons la informació del cas, aquest ciutadà romanès es va traslladar a Espanya, on portava una vida totalment normal al marge de la llei romanesa. Recentment, les autoritats policials a Romania van difondre la fotografia del fugitiu, que definien com a "pertanyent a la llista dels agressors sexuals més buscats per la Policia romanesa i Interpol".

Trobat a Múrcia un objectiu de la Interpol

Efectius de Policia Judicial de la Guàrdia Civil a la Regió de Múrcia van començar una operació el 2020 quan, després de rebre l'ordre internacional -OEDE- de l'escapat, van poder contrastar que aquest es trobava a la comarca del Mar Menor.

El dispositiu de recerca establert va permetre als investigadors comprovar que l'escapat s'havia instal·lat en un domicili de San Pedro del Pinatar, on desenvolupava una vida normalitzada, fins i tot amb un lloc de treball relacionat amb la instal·lació d'estructures al sector agrícola, però actualment havia abandonat el seu lloc de residència i la feina, trobant-se en parador desconegut.

La investigació va portar als investigadors fins a la localitat alacantina d'El Pilar de la Horadada, on residien persones properes a l'escapat.

Finalment, la recerca ha donat resultats i el fugit de la justícia ha estat localitzat, detingut i posat a disposició de les autoritats judicials competents.

El detingut, juntament amb les diligències instruïdes, ha estat posat a disposició del jutjat Central d'Instrucció de l'Audiència Nacional a Madrid.