Podia semblar un accident de trànsit normal i corrent, però hi havia molt més darrere que un xoc casual entre dos vehicles. Aquest dimecres, la Guàrdia Urbana de Figueres ha detingut dues persones després de descobrir droga i una arma de foc en un vehicle implicat en un sinistre viari. Els fets han ocorregut al pas de la carretera C-260 per Vilatenim, una entitat de població de la capital de l'Alt Empordà. Per causes que s'estan investigant ara mateix, un vehicle d'alta gamma ha envestit de manera intencionada una furgoneta, provocant-li greus destrosses i fent que acabés bolcant sobre la via lateral.

 

Després de l'accident, els ocupants han forçat el vehicle per tornar-lo a posar en la posició correcta i després han fugit, tal com es pot veure en un vídeo gravat per un testimoni dels fets i que s'ha fet viral a les xarxes socials. En rebre l'avís, s'han desplaçat fins al lloc efectius de la Guàrdia Urbana i del SEM per si hi havia persones ferides. En arribar-hi i inspeccionar la furgoneta, que ha acabat amb importants danys i els vidres trencats i escampats per terra, els agents han descobert que al seu interior hi havia cocaïna i una arma retallada. Els suposats ocupants del vehicle, però, no hi eren.

Detenen dos dels ocupants i busquen un tercer

La Guàrdia Urbana ha buscat per la zona pròxima a l'accident i ha pogut detenir dos dels joves implicats en l'enfrontament, dos nois d'origen magrebí, mentre que se segueix buscant un tercer sospitós. Els vehicles han estat traslladats al dipòsit municipal, on els Mossos d'Esquadra els estan inspeccionant per esbrinar si encara hi podria haver més droga amagada que no s'hagi descobert. S'ha obert una investigació per tal d'esclarir els fets i esbrinar d'on ha sortit la droga i l'arma, així com quina relació tenien els ocupants dels dos vehicles i quina motivació hi ha darrere de l'accident provocat.