Sorpresa en una plantació de marihuana a Tordera (Maresme). Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local del municipi barceloní han detingut tres persones en dos cultius interiors d'aquesta droga, on, a més, han localitzat un caiman i dues armes de foc (una pistola i una escopeta). L'animal, una femella del gènere latirostris i originari de Sud-amèrica, que va ser trobat durant el primer escorcoll, va ser lliurat pels agents de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) al Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC), a Masquefa (Anoia). En aquests moments, encara resta pendent de qualificar i quantificar la denúncia, ja que no presenta cap tipus de documentació al respecte.

A més de la sorpresa del caiman, els dos cossos policials van localitzar 666 plantes i 5.200 esqueixos de marihuana, valorada en uns 200.000 euros al mercat negre. Per portar a terme aquesta producció van inutilitzar la instal·lació elèctrica, per la qual cosa van realitzar el dispositiu al veïnat de Sant Pere de Tordera en companyia de tècnics d'Endesa. Aquesta punxada il·legal era la causant de les habituals fallades de llum a la zona.

Tres detinguts en dos plantacions i dos a presó

En el primer dels domicilis, que va ser confirmat a través dels tècnics d'Endesa davant d'una defraudació del fluid elèctric flagrant, es va detenir una persona després d'acordar una entrada i registre voluntària arran de les evidències mostrades pels agents. Aquí va ser on van trobar el caiman, envoltat de nombroses plantes de marihuana, que ara mateix es troba al CRARC de Masquefa.

Respecte a la segona intervenció, els policies hi van localitzar dues persones a l'interior i la unitat d'investigació va sol·licitar un manament judicial d'entrada i perquisició al Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia d'Arenys de Mar, que va autoritzar-la unes hores més tard. Aquí van aparèixer les dues armes de foc, una d'elles modificada il·legalment, a més d'un cultiu i material per a la realització cíclica de plantacions interiors. Dues dels arrestats van ingressar a presó per ordre del magistrat d'Arenys i una tercera va ser deixada sense efecte a l'espera de ser citada pel mateix jutjat.