Segon atac d'un caiman en menys d'un mes a Florida (Estats Units). Un home ha resultat ferit com a conseqüència de les mossegades que li va propinar el rèptil, després que ell li obrís la porta de casa seva a Daytona Beach en escoltar soroll. L'incident, que afortunadament ha acabat amb lesions que no fan perillar la vida de la víctima, va produir-se aquest dissabte a la nit, quan l'animal només veure'l va abalançar-se sobre ell i va donar-li una queixalada a la part superior de la cuixa, segons ha informat aquest diumenge la Policia Local.

Pensava que venien a veure el seu fill

L'home, encara no identificat, hauria escoltat sorolls com si algú estigués a punt de trucar al timbre de casa seva. Va pensar que potser seria algú que cercava el seu fill i va obrir la porta sense mirar qui era. De cop i volta, va trobar-se el caiman sota els peus i abans que pogués reaccionar, el rèptil va llançar-se amb la boca ben oberta contra ell i li va mossegar a la part superior de la cuixa. En desfer-se de l'animal, va avisar a emergències. Els facultatius van arribar i van traslladar-lo a l'hospital amb lesions que no posen en perill la seva vida.

Un cop l'individu estava sa i estalvi sota seguiment mèdic, els funcionaris municipals van decidir buscar el rèptil. El van trobar prop de la porta principal de la casa on havia atacat l'home i van trucar un especialista. Després de capturar-lo, l'experta va sacrificar el caiman.

Fa dues setmanes un caiman va matar una dona

Aquest incident s'ha produït gairebé dues setmanes després que un altre caiman ataqués mortalment una dona d'edat avançada al comtat de St. Lucie, també a Florida. La va arrossegar fins un estany, quan l'anciana intentava defensar el seu gos del rèptil i va caure al terra. L'animal se la va emportar i va perdre la vida poc després. Des del 1948 fins el 2021 s'han registrat 442 incidents de mossegades no provocades a aquest estat d'Estats Units i un total de 26 persones mortes

La Comissió de Conservació de la Vida Silvestre de Florida (FWC, per les sigles en anglès) va informar que si bé els atacs a humans són estranys, els caimans poden tornar-se agressius quan se'ls provoca, protegeixen els seus nius o durant la temporada d'aparellament. Aquest rèptil pot trobar-se als 67 comtats de Florida, tot i que estan considerats una espècie en perill d'extinció i, per tant, estan protegits.