Els Mossos d’Esquadra han detingut una dona de 39 anys acusada d’haver robat centenars de peces de roba de les marques d’Inditex, del seu centre logístic que tenen a Tordera, al Maresme, i posar-les a la venda a Vinted, una plataforma de compravenda entre particulars de roba de segona mà. La investigació es va iniciar, sota la batuta d’un jutjat d’Arenys de Mar, el desembre de 2022 quan es va rebre la denúncia que una persona estava venent, per aquesta aplicació, peces de roba que abans havien estat robades dels magatzems de la marca d’Amancio Ortega en aquest municipi del Maresme on la dona treballava com operaria del centre logístic. De la investigació van poder arribar a saber que les peces de roba que la dona posava a la venda a l’aplicació es venien amb la seva etiqueta original i, fins i tot, hi havia alguns articles de moda, sobretot vestits i samarretes, que encara no s’havien posat a la venda en els canals habituals de les marques d’Inditex.

Les investigacions dels agents de la comissaria d’Arenys de Mar va acabar a Hostalric, a casa d’una de les treballadores de la marca, que, presumptament, robava la roba i la posava a la venda. La dona va cometre un error. Els Mossos van desfer la ruta de la roba que la dona enviava als seus clients i van poder arribar al pis exacte, podent-la identificar.

Més de 1.000 peces de roba robades a casa

El passat dimecres 1 de març el jutge va autoritzar a la policia accedir al domicili per tal d’escorcollar-lo. A l’interior hi van trobar 1.209 productes robats per valor de més de 6.000 euros. Entre aquests productes, segons la policia catalana, hi havia peces de roba, calçat esportiu i complements de les marques d’Inditex. La dona va ser deixada en llibertat i l’atestat de la investigació i del material que es va intervenir es van enviar al jutjat que porta la investigació.

La detinguda, de 39 anys -de qui els Mossos no n’han volgut facilitar la seva nacionalitat-, era responsable d’una àrea logística del hub de naus que té Inditex a Tordera, a tocar d’Hostalric, on viu la dona. S’aprofitava de la seva condició laboral per furtar la roba i posar-la a la venda per aquesta aplicació. S’han pogut intervenir una gran quantitat de peces de roba robades, però es desconeix des de quan ho estava fent i quants diners pot haver guanyat d’aquesta venda il·lícita. La dona també ha estat acomiadada de l’empresa.