Localitzen el cadàver d'un home al maleter d'un cotxe en flames a la ciutat canària de Vecindario, coneguda per la desaparició del petit Yéremi Vargas fa ja catorze anys. La Guàrdia Civil investiga el cas.

Apareix un cadàver dins d'un cotxe

Aquest matí, cap a tres quarts menys cinc de vuit, la Policia Local de Santa Lucía de Tirajana, a Gran Canària, ha trobat un vehicle calcinat entre uns hivernacles de la zona de Pozo Izquierdo. Diverses patrulles s'han desplaçat fins al lloc dels fets, on han sol·licitat l'assistència dels Bombers del Consorci.

Ha estat llavors quan han localitzat a l'interior del cotxe el cadàver d'una persona. Fins a l'arribada dels efectius de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Veïnat, que s'encarrega d'aquests casos, la Policia Local ha acordonat la zona.

Calcinat i empaquetat: investigació

És aquest departament de la Guàrdia Civil el que es farà càrrec de les diligències, ja que tot apunta a una mort violenta perquè el cos estava empaquetat dins del cotxe i abandonat en una zona d'hivernacles.

Cotxe Guàrdia Civil / EFE

Cotxe de la Guàrdia Civil / EFE

Fins al lloc dels fets també s'ha desplaçat la comitiva judicial de l'òrgan en funcions de guàrdia de San Bartolomé de Tirajana, que ha inspeccionat l'àrea. Després, juntament amb la forense de l'Institut de Medicina Legal de Las Palmas, han procedit a l'aixecament del cadàver.

Santa Lucía de Tirajana, escena del crim

La localitat de Santa Lucía de Tirajana és també coneguda pel cas de Yéremi Vargas, el nen de set anys que van desaparèixer al costat de la casa familiar fa ja catorze anys. La investigació dels fets ha donat aquest any un nou tomb, ja que s'ha admès la reobertura del cas.

Yéremi Vargas / SOS Desapareguts

Yéremi Vargas / SOS Desapareguts

La família ha presentat noves proves contra el principal sospitós, Antonio Ojeda, àlies El Rubio, que va ser acusat d'haver segrestat i assassinat al petit. Tanmateix, en les seves últimes declaracions ha insistit en la seva innocència, clamant: "no he fet res", en relació amb la desaparició del nen.

Noves proves reobren el cas de Yéremi Vargas

Va ser posat en el punt de mira després de ser condemnat per un cas d'agressió sexual a un altre nen de nou anys, pel qual va estar cinc anys a la presó. Un dels seus companys de cel·la va assegurar que li havia confessat el crim de Yéremi dient-li que "se li havia anat de les mans" i el va haver de "fer desaparèixer".

Antonio Ojeda, El Rubio

Antonio Ojeda, El Rubio / Arxiu

A més, el cas del nen desaparegut s'ha vist esquitxat per les dues detencions del seu pare, J. F. Vargas, que ha estat denunciat per la seva pròpia filla de 13 anys per haver intentat violar-la. Després de la publicació de la denúncia, una altra nena de la mateixa edat va denunciar fets similars a Fuerteventura.

Ell ho nega tot, al·legant un "complot" i lamentant la repercussió de la polèmica en el cas del seu fill, fruit de la relació amb Ithaisa Suárez, una de les parelles amb les quals ha tingut fills.