Apareix el cadàver d'un gos en avançat estat de descomposició a Balaguer (Noguera). La Fundació per a l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) ha denunciat "inacció" per part de la Paeria de Balaguer en la protecció i els controls dels animals al centre d'acollida públic que hi ha a la ciutat, després que una veïna trobés el cos sense vida d'un cànid a les portes de l'edifici aquest dijous. Tot apunta que l'animal portava dies a la tanca i suposadament hauria d'haver estat a l'interior del recinte. L'organització ha revelat, a més, que l'avís el va donar una ciutadana que resideix a la zona i que havia demanat prèviament l'actuació al respecte de l'ajuntament, però que no va ser així.

La fundació ha acusat l'ajuntament d'"inacció", però a més ha assegurat que el centre que alberga gossos no disposa de llum, aigua, ni personal. Cosa que es veuria agreujat per fer anys que estava en obres i perquè mai s'ha arribat a obrir. A més, segons la FAADA, el recinte d'acollida està en situació il·legal i, així i tot, a l'edifici hi ha tres cànids que van ser requisats i desconeixen si ara reben atenció. Els responsables de l'organització que ha alertat de l'estat en què es troba el centre, van presentar el passat 17 de gener, asseguren, una denúncia a la Paeria de Balaguer per les condicions de manteniment dels tres animals que estaven en una casa abandonada. Tanmateix, les mateixes veus remarquen que el cas es va solucionar amb una "senzilla i ràpida actuació de neteja".

Atacs de gossos a Balaguer

Però a més de les males condicions dels animals en aquest centre d'acollida, tal com denuncien des de la Fundació per a l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals al març va tenir lloc a Balaguer un atac de dos gossos de raça perillosa a un altre gos que va acabar morint. Afegeixen que, anteriorment, aquests mateixos gossos havien estat protagonistes d'altres incidents que també es van denunciar. La responsable de l'organització, Eva Fornieles, ha carregat contra l'actuació de l'ajuntament que, segons ella, fomenta l'abandonament, el maltractament i la tinença d'animals per part de persones que "no són aptes" i que contribueixen a accidents on els perjudicats sempre són els animals.