Més novetats de la macabra troballa de la Granada (Alt Penedès): el cadàver localitzat a les escombraries pertany a una dona. Ja hi ha un detingut, que ha confessat als Mossos on estava el cos, tot i que, segons ell, no és el culpable de la seva mort. De moment, es desconeix quin és el mòbil del crim, però no descarten que sigui un assassinat masclista, ja que l'arrestat i la víctima, segons fonts, podrien ser parella.

Els fets van passar el divendres de matinada a la Granada, un municipi de poc més de 2.000 habitants de l'Alt Penedès. Tot va començar quan el presumpte autor dels fets va explicar als Mossos d'Esquadra que hi havia un cadàver en un contenidor situat al carrer de l'Estació.

Cadàver d'una dona esquarterat en un contenidor de la Granada

Quan els agents es van desplaçar fins al lloc dels fets, van poder comprovar que el que deia l'home era cert: hi havia un cadàver d'una dona en estranyes circumstàncies. Estava en una bossa o en una maleta al contenidor, explica el Punt Avui, on també s'indica que el cos estava en molt mal estat i que, possiblement, l'havien esquarterat.

Patrulla Mossos d'Esquadra / EFE

Un home queda detingut per la mort d'una dona a la Granada (Alt Penedès): va confessar als Mossos on estava amagat el cadàver, que va ser trobat en un contenidor del municipi / EFE

El cadàver encara no ha estat identificat

A causa de l'estat en què estava el cos, encara no l'han pogut identificar, però tot apunta que es tracta d'una dona. Caldrà esperar que es facin les proves d'ADN per esbrinar la seva identitat.

Els Mossos d'Esquadra el detenen com a presumpte autor dels fets

L'home que va confessar on estava el cadàver va quedar detingut com a presumpte autor dels fets i, tot que va dir als policies on estava el cadàver, no ha confessat el crim. Ni el presumpte homicida ni la dona viuen al municipi de la macabra troballa i, de moment, no han transcendit més dades de la seva identitat ni de la víctima. 

La hipòtesi de l'assassinat masclista

Els Mossos d'Esquadra tenen una investigació oberta per esbrinar les circumstàncies d'aquest assassinat i, segons expliquen algunes fonts a El Punt Avui, el presumpte autor dels fets i la víctima eren parella o tenien un vincle d'amistat molt íntim, fet que podria fer pensar que es tracta d'un crim masclista, una hipòtesi que, de moment, encara no ha estat corroborada. 

De moment, tampoc ha estat confirmada la causa de la mort de la dona, ja que l'estat en què es trobava el cos dificulta molt l'anàlisi forense, però tot apunta que ha estat assassinada. El presumpte autor dels fets es podria enfrontar a penes de presó molt elevades per aquest crim.

Troben restes òssies d'una dona que feia 10 anys que estava desapareguda

El mateix dia que es va trobar aquest cadàver, els Mossos d'Esquadra també van localitzar restes òssies d'una dona que feia des del 2016 que estava desapareguda. La troballa es va fer a Olesa de Montserrat (Baix Llobregat) i el germà de la víctima va quedar detingut com a presumpte autor dels fets.