En poques hores s’han trobat dos cadàvers a Catalunya. Concretament, restes òssies del que tot sembla indicar, dues persones diferents. I a no molta distància. La Guàrdia Civil va descobrir ahir en una finca d’Olesa de Montserrat, al Baix Llobregat, les restes humanes d’una dona i avui els Mossos d’Esquadra, després de rebre l’avís d’un veí, han localitzat restes òssies en un contenidor de rebuig del carrer de Pau Casals de la Granada del Penedès. 

En el primer cas, la Guàrdia Civil ja feia temps que buscava aquest cadàver i van ser els guies canins de l’Institut Armat els que van localitzar les restes. Alhora, els investigadors, van detenir l’home que vivia a la finca, que és parent de la dona desapareguda, i que la policia creu que és a qui corresponen els ossos trobats a Olesa de Montserrat.

La investigació, que la tutela un jutjat de Martorell, segueix en marxa, a l’espera de poder saber més detalls d’aquesta macabra troballa. Segons les primeres informacions policials, però, tot sembla indicar que el crim d’Olesa de Montserrat està relacionat amb una desaparició de l’any 2012 i que l'home detingut, que té relació familiar propera, que no ha transcendit, pot estar relacionat, segons els investigadors, amb la mort de la dona.

Un veí troba restes humanes en un contenidor

A la Granada del Penedès, aquest matí, un veí ha trucat al 112 després de descobrir, en un contenidor de brossa rebuig del carrer de Pau Casals, també unes restes òssies. Després de rebre l’avís, els Mossos d’Esquadra han desplegat a la zona diversos agents i el grup d’investigació de la regió policial Metropolitana Sud per tal de confirmar la troballa.

Tot i que en una primera inspecció ocular tot fa pensar que sí, que es tracten d’ossos humans, s’hauran de fer proves per confirmar-ho i també per obrir una investigació per intentar saber de qui són, quin temps tenen i també com han arribat fins al contenidor de brossa de la zona.

Paral·lelament a la recollida de les restes, els Mossos d’Esquadra han obert una línia d’investigació per tal de poder buscar, a la zona on s’han trobat les restes, possibles càmeres de seguretat o testimonis que puguin ajudar a saber qui ha deixat les restes humanes en aquest contenidor de rebuig de la Granada del Penedès. 

Macabra coincidència

Ara per ara, i així ho confirmen fonts de la policia catalana, les dues troballes, tot i que poden ser properes en el temps i també a la mateixa regió policial, a pocs quilòmetres, no tenen relació. Una d’elles sembla que s’ha descobert per casualitat quan un veí ha anat a llençar la brossa, la de la Granada, a la comarca de l'Alt Penedès, i l’altra forma part d’una recerca d’una persona, per part de la Guàrdia Civil, que feia anys que estava desapareguda, la d'Olesa de Montserrat.