La Isabel Velasco era una dona de 45 anys que ha estat assassinada a Fuensalida (Toledo) pel seu exmarit, que l'ha matat a trets quan estava sortint de la feina i, posteriorment, s'ha suïcidat. L'home va idear un pla al detall per matar-la perquè ella es volia separar: es tracta del sisè assassinat masclista d'aquest 2022 i els fets estan sent investigats.

Isabel Velasco i José Javier Palma eren parella des de feia molts anys, però ella, farta que fos tan gelós i possessiu, va decidir divorciar-se. Anys més tard, van donar-se una segona oportunitat, però la Isabel va veure que el José continuava sent un home molt masclista i controlador i, per aquest mateix motiu, va decidir tornar-se a separar d'ell.

La víctima i l'assassí van tenir una forta discussió setmanes abans del crim

El 19 de febrer van tenir una forta discussió a casa la víctima, que vivia a Burujón, un petit municipi de poc més de 1.000 habitants a prop de Toledo. Va ser llavors quan ella va decidir fer-lo fora de casa per por que la situació empitjorés. 

El José la va assassinar a trets en una àrea de servei

Va ser llavors quan el José, ressentit, va idear un pla per assassinar-la. La Isabel treballava fent feines de neteja al 'Mesón Castellano', situat en una àrea de servei de Maqueda (Toledo). Ell sabia els horaris de la seva exparella i es va presentar al seu lloc de feina i la va assassinar a trets des del cotxe.

L'assassí no tenia antecedents per violència masclista

Quan la Guàrdia Civil es va desplaçar fins al lloc dels fets, van poder comprovar que la dona havia estat assassinada i que l'home s'havia suïcidat després de cometre el crim. Com la majoria de víctimes de violència masclista, la Isabel no havia denunciat el seu assassí, que no tenia antecedents per maltractament.

Guardia Civil No Pasar / Europa Press

Isabel Velasco va ser assassinada fa uns dies a Toledo: la va matar la seva exparella, que després dels fets, es va suïcidar, uns fets que van causar gran commoció / Europa Press

Investigació en mans de la Guàrdia Civil

La Isabel era mare de dos fills i el crom ha causat gran commoció al municipi, que ha decretat uns dies de dol per condemnar l'assassinat masclista. La investigació està en mans de la Guàrdia Civil, que està intentant esbrinar més detalls d'aquest crim.

Qualsevol dona que pateixi violència de gènere, pot demanar ajuda 100% gratuïta trucant al 016, que és el número d'atenció a les víctimes. Té assistència les 24 hores del dia i no deixa rastre a la factura.

Un noi assassina la seva exparella, de 17 anys, a Totana

Fa unes setmanes, un noi també va matar la seva exparella pel mateix motiu a Totana (Múrcia). La víctima, una menor de 17 anys, que es va separar del seu assassí perquè era molt gelós i possessiu. Va ser llavors quan ell va idear un pla i la va matar a punyalades al traster de casa seva.