Els policies investigaran la casa de l'Angelillo, l'etern sospitós del triple crim de Burgos de fa 17 anys i que encara no s'ha resolt. Van assassinar una família: la mare, el pare i el seu fill de 12 anys.

Assassinen uns pares i el seu fill menor a Burgos fa 17 anys

Els fets van passar el 7 de juliol del 2004 entre les 5:00 i les 6:00 en una casa del carrer Jesús Maria Orduño a Burgos.  Les víctimes mortals van ser Salvador Barrio Espinosa, de 53 anys, Julia dos Ramos Santamarina, de 47 anys, i el fill que tenien en comú: Álvaro Barrio Santamarina, un nen de 12 anys.

L'assassí els va clavar un total de 100 punyalades i els va degollar

L'assassí va entrar a casa la família sense fer soroll ni forçar la porta i, tot seguit, va apunyalar el pare clavant-li 51 punyalades, després a la mare, amb 17 punyalades, i, finalment, al menor de 12 anys, que va tancar-se a l'habitació i es va amagar sota el llit. L'autor dels fets va rebentar la porta, el va treure de sota el llit i el va assassinar clavant-li 32 punyalades.

Rodrigo Barrio, el fill gran va ser l'únic supervivent

Per si no fos poc, els va degollar i, tot seguit, es va canviar de roba i va marxar de casa. Els policies estan buscant qui va assassinar-los i, 17 anys després, encara no està resolt el crim. L'únic supervivent és el Rodrigo Barrio, el fill gran del Salvador i la Julia, que en el moment dels fets tenia 16 anys i que es va salvar de ser assassinat perquè aquell dia estava ingressat en un internat a més de 70 quilòmetres de Burgos.

Tres anys després, Barrio va ser detingut per la seva presumpta implicació en el crim, però al cap de tres dies el van deixar en llibertat per falta de proves. Més tard, la investigació va fer un gir de 180 graus i van començar a investigar a Ángel Ruiz Pérez, conegut popularment com a Angelillo. 

Ángel Ruiz Pérez, un assassí molt violent que es converteix en el principal sospitós

Es tracta d'un home molt perillós que actualment està ingressat a presó per haver assassinat una veïna i que té una gran quantitat d'antecedents penals per delictes violents. Els agents van començar a sospitar de l'Angelillo quan, durant l'enterrament, va accelerar amb el seu tractor cap a una zona que comunicava amb el cementiri i, per si no fos poc, va escriure insults a les tombes de les víctimes.

Per aquest mateix motiu, va ser detingut com a autor de les pintades. No obstant això, no tenien proves que ell fos l'autor del triple crim de Burgos. L'any 2014 es va reobrir el cas, ja que els policies van descobrir que l'Angelillo havia mentit en les seves declaracions i que, a més a més, hi havia diverses proves que podrien demostrar la seva presumpta autoria en els fets.

Ángel Ruiz Pérez / Archivo

Ángel Ruiz Pérez és l'etern sospitós del triple crim de Burgos i, actualment, està complint condemna per assassinar una dona / Arxiu

Registraran la casa de l'Angelillo per agafar noves proves

Així i tot, de moment, no ha estat condemnat per aquest crim, que encara no s'ha resolt. Fa pocs mesos, els policies van investigar el cotxe familiar de les víctimes per veure si trobaven més pistes. A més a més, aquesta setmana, els agents investigaran la casa de l'Angelillo a la recerca de noves pistes que poguessin demostrar la seva culpabilitat.  Caldrà esperar a saber els resultats d'aquest registre per saber si, finalment, es demostra que aquest assassí també va ser el responsable del triple crim de Burgos.