Enxampada una dona al districte de Sant Andreu de Barcelona que portava gairebé un quilo de cocaïna al cap, sota una perruca. Anava vestida amb roba estiuenca, ja que tornava del Carib.

Gairebé un quilo de cocaïna a Sant Andreu

Aquest dilluns, la Guàrdia Urbana de Barcelona va enxampar una dona que portava gairebé un quilo de cocaïna amagat. En concret, eren 58 embolcalls preparats per consumir, que feien un total de 760 grams de la substància estupefaent.

Guardia Urbana Barcelona / Europa Press

Imatge d'arxiu d'agents de la Guàrdia Urbana Barcelona / Europa Press

Segons ha informat el cos policial de la ciutat, van observar l'acusada amb una perruca "voluminosa", que va resultar sospitosa pels agents. En escorcollar-la, van descobrir el seu tresor i que la dona acabava d'arribar del Carib, i per això anava vestida amb roba estiuenca de platja.

Una perruca "voluminosa": detinguda

Va quedar detinguda al mateix barri de Sant Andreu per un delicte de tràfic de drogues i va passar a disposició dels Mossos d'Esquadra, que al seu torn la posaran a disposició judicial aquesta setmana.

El negoci de la droga és una realitat molt present en el dia a dia de la ciutat de Barcelona. Amplis dispositius policials vigilen i proven de controlar la compravenda d'aquestes substàncies i les conseqüències del tràfic, com ara assassinats, batusses o tirotejos.

Homicidio Raval Barcelona / ElCaso.cat

Una baralla entre dos drogoaddictes va acabar mortalment al Raval de Barcelona / El Caso

Alguns dels narcos han refinat al llarg dels anys els seus mètodes d'emmagatzematge, transport i amagatalls per la droga. Aquest cas de la perruca no és el primer que es detecta, però hi ha d'altres que encara han sobtat més.

Cocaïna en un retolador infantil a Reus

Com per exemple, la cocaïna amagada en un retolador escolar dins un estoig a Reus. Els fets es van descobrir al febrer, quan els Mossos d'Esquadra van detenir dos homes de 22 i 33 anys, de nacionalitat marroquina i veïns de la capital del Baix Camp, després de ser sorpresos traficant amb droga al mig del carrer.

Una patrulla dels Mossos que feia tasques de seguretat ciutadana de paisà i prevenció davant de la venda de drogues al detall, va detectar una furgoneta que frenava tot just davant d'ells dins de la rotonda de la plaça de la Pastoreta. Els agents van posar el vehicle al costat per veure quin era el motiu de la frenada i van presenciar com el copilot li entregava una dosi de droga a una dona a canvi de 50 euros.

Enxampats dos habituals traficants en una furgoneta

Els dos agents de paisà es van identificar com a policies i van aturar la compradora, que va entregar la droga que acabava de comprar i que s'havia amagat a la roba interior, i també als dos joves, que anaven amb la furgoneta. Un d'ells era un conegut dels agents, especialitzat en la venda de drogues i molt audaç amb els amagatalls.

Droga Reus

Dosis de cocaïna amagades en un retolador infantil / El Caso

És per això que, amb l'ajuda d'una patrulla uniformada van escorcollar-los i els van trobar prop de 540 euros en efectiu. A l'interior del vehicle, en un estoig que hi havia a la porta del conductor van trobar un retolador que, en treure-li el tap i la punta, amagava tres dosis més de cocaïna. En total, els Mossos els van intervenir 240 grams d'aquesta droga.