Tres dones havien muntat una xarxa de robatoris casolans als supermercats a Figueres i Salt. Els Mossos d'Esquadra les han detingut després de furtar a tres establiments d'alimentació de Figueres i un de Salt, dels quals es van emportar més de 500 euros. Però, quin era el seu sistema (gairebé) infal·lible? Doncs, tot i que sembli molt rudimentari, s'amagaven tot el que anaven a emportar-se sota la roba, cosa que en ocasions resultava un tant complicat atès el volum d'alguns productes, com els de neteja i decoratius. Les tres arrestades tenen 52, 30 i 25 anys d'edat, respectivament.

Així cometien els robatoris les tres dones a Figueres i Salt

Els robatoris a petita escala anaven bé i no semblava que haguessin fet saltar les alarmes o això creien, fins que dimecres passat 27 de març, un vigilant de seguretat d'un establiment comercial de Figueres les va agafar amb les mans al plat. El guàrdia jurat va avisar els Mossos d'Esquadra que havia detectat com les dones amagaven objectes sota la roba i, a l'espera de l'arribada dels agents, les havia retingut.

Un cop la policia catalana va arribar al supermercat de la capital de l'Alt Empordà, els agents van localitzar el vehicle amb què viatjaven les dones i al seu interior van trobar objectes d'alimentació, roba, productes de neteja i decoratius, entre d'altres. Els Mossos d'Esquadra, després d'una primera inspecció, van poder comprovar que tots aquests productes havien estat sostrets. La majoria dels furts van ser comesos per les ara arrestades a la carretera de Roses, així com també en un centre comercial de Salt.

Detingudes i una d'elles per un altre delicte a l'Hospitalet

Per tot això, sumant que tots els productes trobats tenien un valor superior als 500 euros, els Mossos d'Esquadra van detenir les tres dones acusades de quatre delictes de furt. A més, es dona la coincidència que la dona de 25 anys també va ser arrestada per una ordre de detenció vigent per un delicte contra la seguretat del trànsit emesa pel Jutjat d'Instrucció número 4 de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès). Les tres tenen antecedents i dissabte passat 30 de març van passar a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.