Moltes vegades, en no poder entrar amb el gos al supermercat, els propietaris el deixen lligat a la porta mentre fan la compra. Tot i que són uns pocs minuts i no ha de passar res, els amos sempre tenen la por que quan surtin de l'establiment l'animal hagi desaparegut, sigui perquè ha escapat o perquè algú se l'ha endut. A Salt, el passat dilluns, aquests temors d'una dona es van fer realitat. Va ser cap a tres quarts de set del vespre, quan la dona va deixar el seu Yorkshire lligat a les portes del supermercat per entrar-hi un moment, però en sortir es va trobar que ja no hi era. Espantada i nerviosa, va contactar amb la Policia Local de Salt per informar-los dels fets.

Un home s'havia endut el gos

Els agents van atendre la dona, la van tranquil·litzar i van començar a investigar on podia estar el gos. Van comprovar les diverses càmeres de seguretat que hi havia a la zona i, gràcies a elles, tal com apunta el Diari de Girona, van poder descobrir que un home havia deslligat l'animal i se l'havia endut, escapant entre la gent per diversos carrers de Salt. Així doncs, en comprovar que el gos no havia escapat i que es tractava d'un robatori, van obrir una investigació per intentar esbrinar qui era l'individu que l'havia segrestat. La identificació, però, no va tardar gaire a tenir èxit, ja que es tractava d'un home a qui ja havien detingut a la població feia pocs dies.

Sabent qui era el lladre del gos, aquella mateixa nit el van començar a buscar i el van localitzar a les Hortes de Salt. Allà, amb ell, dins una barraca, hi havia el gos que havia robat de les portes del supermercat. L'animal estava sa i estalvi i va poder ser retornat a la seva legítima propietària. Per la seva banda, els policies municipals van detenir l'home acusat d'un delicte de furt. No s'ha pogut aclarir quina motivació tenia per endur-se la mascota, si era per quedar-se'l ell, si el volia fer criar o si el volia vendre, ja que per un animal de raça d'aquesta mena es poden arribar a pagar fins a 1.000 euros.