Les autoritats alemanyes han confirmat en roda de premsa que l'atropellament massiu que va produir-se el matí d'ahir, dimecres vuit de juny, a Berlín, no va ser un acte terrorista. En la mateixa roda de premsa, també han constatat que l'autor del violent accident, que va matar una persona i va deixar-ne 29 ferides, té un llarg historial d'antecedents policials i trastorns mentals. 

Iris Spranger, la responsable d'Interior del govern regional berlinès, ha comparegut en una roda de premsa per tal d'aclarir els fets ocorreguts el matí del passat dimecres vuit de juny, els quals, per un moment, feien pensar en el pitjor dels casos: un atac terrorista. Tot i que aquesta informació es va desmentir ràpidament, les autoritats han tornat a comparèixer per tal de proporcionar informació oficial sobre el succés, i acabar així amb els rumors que, des d'ahir, omplen les xarxes socials. 

L'autor de l'atropellament massiu pateix paranoia esquizofrènica

Tal com ha confirmat la responsable d'Interior, l'autor de l'atropellament massiu, un home amb doble nacionalitat (armènia i alemanya), havia patit en el passat diversos problemes mentals i trastorns psíquics, els quals consten en el seu historial. Els informes sanitaris practicats sobre l'investigat un cop se'l va detenir han revelat que l'home pateix de paranoia esquizofrènica. Per aquest motiu, la principal hipòtesi que sostenen les autoritats alemanyes és que, tot i que va ser intencionat, l'acte derivava dels trastorns mentals​ del conductor. La Fiscalia alemanya ha sol·licitat que l'individu ingressi en un psiquiàtric mentre continuen les investigacions sobre el cas. 

Un home molt agressiu i amb antecedents policials 

Les autoritats alemanyes també han confirmat que l'autor de l'atropellament té diversos antecedents policials a la seva esquena, principalment per comportament agressiu, actes violents i delictes contra la propietat, segons ha pogut saber EFE.

Tanmateix, han clarificat que no consten "dades rellevants" sobre l'individu, ni tampoc indicis d'activitats o vincles amb organitzacions terroristes. Springer ha confirmat que en la inspecció del vehicle utilitzat per a cometre el brutal crim, no han trobat cap "confessió" o carta anunciant els atacs, de manera que la hipòtesi d'un acte terrorista, tot i que no es descarta, perd força en la línia de la investigació. El que van trobar van ser diversos cartells que feien referència al genocidi que el poble armeni pateix per part de Turquia. 

L'atropellament va deixar una víctima mortal i 29 persones ferides, 6 en estat greu

A dos quarts d'onze del matí del passat dimecres vuit de juny, el conductor d'un cotxe Renault Clio de color gris va envestir el vehicle contra un grup de trenta persones en un carrer comercial de l'oest de Berlín. Entre les víctimes de l'atac es troba un grup d'estudiants i la seva professora, que estaven d'excursió, així com diversos vianants. La professora,  de 51 anys, va morir a causa de l'atropellament, i alguns dels seus alumnes van resultar ferits. Després d'atropellar massivament les trenta persones, l'individu va estavellar el cotxe contra una botiga i va fugir a peu, però va ser retingut pels vianants i, finalment, detingut per la policia.