Els Mossos d'Esquadra han detingut un conductor per haver fugit dels agents i envestit dos cotxes policials al barri de Campdorà de Girona. A més, l'home no tenia carnet perquè havia perdut tots els punts.

Fugida a 140 km/h i amb cinc passatgers

Els fets van tenir lloc la mitjanit del dilluns 25 d'octubre, quan els agents dels Mossos estaven fent tasques de seguretat ciutadana a la zona del Pont de la Barca. En aquell moment van veure que hi havia un cotxe que s'incorporava al carrer a molta velocitat i a més es veia que excedia el màxim de pes permès.

Per això, els agents van intentar aturar-lo, recull l'ACN. En veure el cotxe policial, el detingut va accelerar i va anar a buscar la C-66 en direcció a Celrà (Gironès). En la fugida, l'home va arribar a agafar els 140 km/h, tot i que en els trams més ràpids d'aquesta via només es pot circular a un màxim de 70 km/h.

Cotxe Mossos d'Esquadra / ACN

Cotxe Mossos d'Esquadra / ACN

A més, el conductor va saltar-se tres semàfors en vermell i va avançar un cotxe on no es podia. L'home també va envestir dos cotxes de policia de forma intencionada mentre intentaven aturar-lo. Finalment, el cotxe va quedar encaixonat entre dos cotxes dels Mossos i no va poder fugir.

En aturar-lo, van demanar la identificació i els agents van comprovar que no tenia carnet de conduir perquè havia perdut tots els punts. L'home també es va negar a fer-se la prova d'alcoholèmia. Per això els Mossos el van detenir per conduir sense carnet, per no voler fer-se la prova, pels danys ocasionats als cotxes, per conduir temeràriament i per atemptar contra els agents durant la seva detenció.

Mentrestant, la policia també va obligar a fer baixar els cinc ocupants que quedaven al vehicle (en el cotxe hi anaven sis persones). Aquests es van negar a fer-ho i fins i tot feien força per impedir que els Mossos obrissin les portes. Per això els cinc ocupants també van quedar detinguts per desobediència. Un d'ells també va agredir a un agent.

Tornavisos i documentació falsa al cotxe

Durant l'escorcoll al cotxe, els Mossos d'Esquadra van veure que portaven dos tornavisos i documentació francesa que no era de cap dels ocupants. Els cinc acompanyants al conductor eren dos homes i tres dones d'entre 18 i 42 anys de nacionalitat espanyola i veïns de Girona, Barcelona i Ponts (Noguera).

Els sis detinguts tenen antecedents policials i van passar a disposició judicial aquest dimarts. Tots ells han quedat en llibertat amb càrrecs.