Els familiars investigats per la baralla mortal entre clans gitanos en un bar de Mollerussa (Pla d'Urgell) tornen a Lleida (Segrià). Els Mossos d'Esquadra van detenir la mateixa nit del 23 de novembre del 2022 dues persones, un pare i un fill de 62 i 36 anys, com autors materials de l'apunyalament mortal d'un home d'una família rival davant d'un bar del passeig Beethoven de la ciutat. Per aquests fets, que van produir-se al voltant de les nou del vespre, van ser arrestats i en passar a disposició judicial, el magistrat va decretar presó provisional per tots dos. Però en l'aldarull que va resultar en un crim també van participar terceres persones que, com s'havia sospitat en un principi, havien fugit a Andalusia. Ara han refet les seves passes i s'han entregat a la comissaria de la policia catalana a la capital de Ponent.

Tres familiars s'entreguen a Lleida

Pel que sembla, els tres investigats són dos germans i un nebot de 19 anys del jove empresonat que, en saber que la policia els buscava, van arribar la setmana passada d'Andalusia i es van presentar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Lleida. Els agents els van detenir i van portar-los a disposició judicial entre dijous i divendres. El magistrat del jutjat d'instrucció número 1 de Lleida (que investiga l'homicidi, la baralla tumultuària, lesions i danys del passat 23 de novembre) va decretar la seva llibertat amb l'obligació de presentar-se al jutjat un cop per setmana. 

Els tres detinguts d'aquesta darrera setmana no són els autors materials de l'apunyalament, però es mantenen com investigats per la seva presumpta implicació. Els fets van produir-se en un bar del carrer Beethoven de Mollerussa, on hi va haver una baralla tumultuària que, a més de la víctima mortal, va provocar ferides a dues persones més. Segons van apuntar diversos mitjans locals, va ser una discussió que va anar a més després de la rivalitat i per uns fets interns entre ambdues famílies d'ètnia gitana, que vivien a Miralcamp i el Palau d'Anglesola (Pla d'Urgell). 

Investiguen també la família de l'home mort

Per aquests fets, els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació, després de detenir a pare i fill que són a presó provisionalment des del novembre, i van implicar un total de cinc homes. Dos empresonats i tres que van fugir a Andalusia i que ara han refet el viatge per entregar-se a la policia. Aquests eren familiars dels dos arrestats i, tot i que els indicis apunten que van participar a la baralla, no serien els que van perpetrar les ganivetades. Segons han explicat a l'ACN fonts pròximes al cas, membres de la família de la víctima implicats en el crim estan sent també investigats per determinar si se'ls pot atribuir algun delicte.