Els Mossos d’Esquadra han detingut aquesta nit a Mollerussa, al Pla d’Urgell, dues persones, un pare i un fill, per la seva relació amb l’apunyalament mortal durant una baralla entre dues famílies davant d’un bar del passeig de Beethoven. Els fets es van registrar al voltant de les nou del vespre quan un grup nombrós de persones van iniciar una baralla davant d’aquest bar de Mollerussa. Dues persones van resultar ferides per arma blanca.

Tot i que el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) es va desplegar a la zona i va atendre a les dues víctimes, una d’elles, d'uns 35 anys, no va poder superar les ferides a la zona de la panxa i va acabar morint. Abans de morir, però, va poder identificar la persona que l'havia apunyalat, un altre home i la Policia Local va donar les dades als Mossos d'Esquadra, que el van arrestar.

Dos detinguts per la baralla mortal

En un primer moment, els Mossos d’Esquadra van detenir una persona i al cap d’una hora es va procedir a la detenció de la segona persona. Els dos, pare i fill, de 62 i 37 anys, van quedar arrestats per un delicte d’homicidi i lesions. També se’ls relaciona amb una segona persona ferida durant la baralla. No es descarten més detinguts. Alhora, s'està investigant quin paper han jugat les dues persones en la baralla i quins dels dos va ser, presumptament, l'autor material dels fets.

L’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) de la regió de Ponent han obert una investigació per aclarir els fets i esbrinar què va motivar la baralla entre aquestes dues famílies d’ètnia gitana enfrontades.

Baralla entre famílies enfrontades

No totes les persones implicades en la baralla eren de Mollerussa, segons han pogut recollir de testimonis de la baralla, els Mossos creuen que part de la família havia arribat des de Barcelona i vivien en pobles de la zona. Alhora, per tal d’evitar enfrontaments, habituals quan hi ha aquest tipus de baralles entre aquest tipus de famílies, els Mossos han reforçat la vigilància a la zona, amb equips d’ordre públic.