Vilademuls torna a viure una onada d'actes vandàlics després de quatre mesos de calma i tranquil·litat. El passat mes de gener es van viure dos episodis de tala indiscriminada d'arbres en camins forestals que van arribar a malmetre el cementiri i el dipòsit d'aigua municipal. Ara, se n'han tornat a trobar nou més serrats en una zona boscosa, al camí que va des del nucli de Parets d'Empordà fins a l'església de Sant Baldiri de Galliners. D'aquests, quatre estaven caiguts al mig de la via, però els altres cinc no s'havien acabat de tallar i eren un perill per als corredors i ciclistes que solen transitar pel camí.

Precisament ha estat un d'aquests corredors qui aquest dimecres s'ha trobat un dels arbres a terra impedint-li el pas i ha decidit posar-ho en coneixement de les autoritats. L'Ajuntament de Vilademuls ha alertat els serveis d'emergències i fins al lloc s'hi han desplaçat efectius dels Bombers de la Generalitat, dels Mossos d'Esquadra i d'Agents Rurals. Després d'inspeccionar l'escenari, els responsables de seguretat han decidit encarregar a una empresa especialitzada que fessin caure els arbres que no havien estat tallats del tot per evitar que poguessin caure damunt d'algú que passegés per la zona. A més, també s'han retirat els que havien caigut al mig del camí impedien el pas.

Tallats amb motoserra per fer-los caure al mig del camí

Des de l'Ajuntament de Vilademuls treballen amb la hipòtesi que la persona que ha tallat els arbres és la mateixa que també va actuar en els dos episodis previs del mes de gener. En tots els casos, les tales es van fer amb motoserra i els talls s'havien fet expressament de forma que l'arbre caigués cap al camí, que acostuma a ser molt transitat per persones que surten a caminar o córrer. Des del consistori han explicat que es faran rondes pel municipi per veure si hi ha altres punts afectats per la tala d'arbres i demanen que hi hagi més patrullatge dels Mossos a la zona per evitar-les. Per la seva banda, la policia catalana ha obert una investigació dels fets per descobrir qui hi ha darrere d'aquests actes vandàlics.