No han trobat el llenyataire que talava arbres al cementiri i al dipòsit d'aigua de Vilademuls (Pla de l'Estany), i l'ajuntament ha pres una acció radical. El consistori ha decidit fer un perímetre de seguretat al voltant dels equipaments municipals i tallar totes les plantes de gran alçada que hi hagi. Aquesta solució dràstica, segons ha explicat l'alcalde del municipi, Àlex Terés, vol evitar més actes vandàlics d'algun veí que està fent caure els arbres sense permís prop d'edificis públics, malmetent les construccions. El govern local ja va denunciar en el seu moment les destrosses fetes fins a dia d'avui als Mossos d'Esquadra, els quals han obert una investigació per tal de trobar l'individu.

Nous arbres tallats en un camí que uneix amb un altre poble

L'Ajuntament de Vilademuls ha decidit posar fi a la tala d'arbres indiscriminada que pateix el municipi tallant-los ells mateixos per tal de crear un perímetre perquè en el cas que el llenyataire torni a actuar no posi en risc les instal·lacions públiques, com el cementiri o el dipòsit d'aigua de Sant Baldiri. Al principi, en van caure quatre a la necròpoli del poble gironí, un d'ells de grans dimensions. Els Bombers de la Generalitat van haver d'intervenir per retirar els troncs, que havien caigut dins del recinte. Dos dies més tard van aparèixer els de la cisterna. L'alcalde va assegurar llavors que els talls dels arbres mostren com qui els serra ho fa per malmetre els espais locals. De fet, un dels que va caure al dipòsit, per poc no el destrueix.

Després de la denúncia interposada pel consistori davant de la policia catalana, perquè veien indicis clars de vandalisme, aquest cap de setmana, uns veïns van alertar que s'havien tallat pins i roures en un dels camins que uneix Vilademuls amb altres pobles veïns, barrant totalment el pas als vianants. Per tot això, l'ajuntament liderat per Àlex Terés ha decidit avançar-se a noves tales creant un perímetre de seguretat al voltant dels equipaments municipals i tallant ells mateixos les plantes d'alçada més properes. 

Un dels arbres talats a Vilademuls, al costat del cementiri
Un dels arbres talats a Vilademuls, al costat del cementiri / AJUNTAMENT DE VILADEMULS

Acabaran de tallar-los aquest cap de setmana

Aquest dimarts el consistori ha parlat amb els propietaris de les zones properes per tal d'informar-los de quins arbres tallaran i amb quin motiu. Ara, començaran a eliminar totes les plantes que van tenir la mala sort de créixer al costat dels equipaments municipals on van realitzar-se els actes vandàlics les darreres setmanes. L'objectiu és que amb aquestes tales es controli la caiguda dels arbres i es deixi als autors d'aquests actes sense cap tronc que pugui malmetre algun dels edificis. Entre dimecres i dijous preveuen començar a tallar arbres i a finals de setmana confien que ja estarà tot el perímetre fet.