Cada cert temps les estafes que semblaven oblidades es tornen a posar de moda. Quan la gent ja no se'n recorda d'elles i es mostra més confiada, tornen a aparèixer buscant noves víctimes. Aquest és el cas de l'estafa de la trucada perduda, coneguda també amb el nom de Wangiri, una paraula japonesa que significa "trucar i penjar".  Segons alerta l'OCU, els ciberdelinqüents truquen a una persona i ràpidament, abans fins i tot que tingut temps a contestar, pengen. La seva intenció és que la persona, en veure que té la trucada d'un número estrany, gairebé sempre estranger, torni a trucar per saber qui era i que volia.

Normalment, però, quan la persona torna la trucada, només rep silenci a l'altra banda del telèfon. Davant d'això, al cap de pocs segons acaba penjant i no li dona gaire importància, però la realitat és que ja ha caigut al parany dels estafadors. Normalment, es tracta de número de tarifació especial, que cobra una elevada quantitat de diners per l'establiment de trucada i pel temps de connexió. Això fa que la víctima no se n'adoni en un primer moment, però que quan rebi la factura telefònica al cap d'unes setmanes s'adoni que s'ha disparat i és molt més cara de l'habitual.

Els trucs per no caure en l'estafa de la trucada perduda

 Davant aquesta situació, tant l'OCU com la Guàrdia Civil recomanen estar alerta a l'hora de rebre una trucada perduda. Un fet que pot facilitar descobrir que es tracta d'una estafa és el prefix, especialment en els casos del +355 d'Albània, el +225 de Costa d'Ivori, el +233 de Ghana i el +234 de Nigèria. També són de tarifació especial les trucades amb prefixos +803, +806 o +807. Actualment, els telèfons mòbils ja solen indicar el país de procedència de la trucada i si no és convenient comprovar el número abans a internet. El més recomanable en cas de rebre una trucada així és bloquejar el número en qüestió per evitar que tornin a trucar i, en cas de ser víctima, denunciar-ho a la policia.