Surten a la llum els 10 productes més robats als supermercats aquest 2021, un rànquing que ha sorprès a tothom.

Quants robatoris s'han comès aquest 2021 als supermercats?

Fins al novembre del 2021, s'han produït 29.659 robatoris en establiments comercials, 3.829 menys dels que es van registrar l'any passat, segons les dades que la Guàrdia Civil ha mostrat al Congrés d'Associació de Fabricants i Distribuïdors de Pèrdua Desconeguda (AECOC).

L'any 2020, amb el confinament i la quarantena per la covid, els delictes per robatori van baixar en picat i, els agents pensaven que a mesura que anessin traient les restriccions, els robatoris augmentessin, però no ha estat així.

"Els delictes comercials continuen lluny del que passava abans de la pandèmia"

"Esperàvem que l'aixecament de les restriccions suposés un gran creixement respecte a les dades del 2020, marcat pel confinament i la tancada de negocis, però la realitat és que no s'ha produït un augment, i els delictes comercials continuen lluny del que passava abans de la pandèmia", diu el cap del grup d'anàlisis criminal de delictes contra el patrimoni a The Objective, on s'explica que tot i suposar un 1% de la xifra de vendes, als comerços els suposa un problema econòmic.

Supermercado / Archivo

Surt a la llum el rànquing dels 10 productes més robats aquest 2021 als supermercats espanyols / Arxiu

STC Nedap Chromium és una entitat especialitzada a vendre productes per evitar els petits furts i, segons explica The Objective, ha fet un llistat explicant quins són els 10 productes que més es roben als supermercats.

En primera posició, les begudes alcohòliques i en segona, els aliments ibèrics i embotits

En primera posició hi ha les begudes alcohòliques, ja que són cares i fàcil de revendre quan s'han de fer celebracions. En segon lloc, els aliments ibèrics com, per exemple el pernil i tota mena d'embotits i formatges cars.

Productes de depilació i xocolata

En el top 3, hi ha tots aquells productes per afaitar-se i depilar-se, perquè són petits i, per aquest mateix motiu, fàcil de robar per molts lladres. La xocolata és el quart aliment més robat als supermercats pels lladres més llaminers.

Càpsules de cafè i terrines de gelat

Els furts de càpsules de cafè han augmentat en els darrers anys, diu The Objective, ja que són molt demandades i, per la seva petita mida, fàcil de ser robats. En sisena posició, les terrines de gelat, que s'han incorporat aquest 2021 en el top sis, un fet que ha sorprès als establiments comercials, ja que no és un producte fàcil de robar. 

Productes en conserva, piles, productes d'higiene personal i maquillatge

En setena posició hi ha els productes en conserva, seguits de les piles, que tenen un valor similar als productes en conserva. En el top 9 hi ha els productes de neteja personal com, per exemple, colònies, desodorants i productes d'higiene bucal i, en desena posició el maquillatge, ja que en ser un producte petit, igual que les càpsules de cafè, és fàcil de robar.

Els robatoris i furts estan penats amb sancions econòmiques i, en el pitjor dels casos, fins i tot amb penes de presó, així doncs, per més petit que sigui l'objecte a robar, és millor no fer-ho, ja que no és ni ètic ni legal.