Els Mossos d’Esquadra han resolt diversos robatoris que feia dies que s’estaven produint en cases dels districtes d’Horta-Guinardó i Sants-Montjuïc de Barcelona i de Sant Cugat del Vallès i Rubí. 

Segons les investigacions policials, l’home detingut, de 24 anys i de nacionalitat algeriana, havia robat en disset pisos. També va entrar a robar, presumptament, en dues residències de gent gran de la ciutat de Barcelona. Era un lladre molt actiu, segons han explicat fonts de la policia catalana, que el tenen controlat en diverses ciutats de l’àrea metropolitana.

 

La investigació va començar el mes de juliol, quan els Mossos d’Esquadra van tenir coneixement d’un robatori a l’interior d’una residència de gent gran del districte d’Horta-Guinardó, concretament, el dia 7 d’aquell mes. 

Sempre feia servir el mateix modus operandi

Els agents van relacionar aquest fet amb la sostracció d’una bicicleta de l’interior d’un pàrquing que també es va produir en el mateix districte. Un mes més tard, el mateix lladre va entrar a robar en una altra residència i a l’interior d’un altre domicili del districte de Sants-Montjuïc, també a Barcelona.

Els agents d’investigació de les dues comissaries, Horta i Sants, van poder relacionar els quatre fets investigats a partir del modus operandi utilitzat pel lladre, de manera que van iniciar una investigació per recollir el màxim d’indicis que podien relacionar-lo amb altres fets que s’estaven registrant a la ciutat i que estaven causant alarma social.

També actuava a Rubí i Sant Cugat del Vallès

Paral·lelament, la Unitat d’Investigació de la comissaria de Rubí també investigava set robatoris a interior de domicili comesos entre l’agost i l’octubre, els quals podrien estar relacionats amb la persona que estaven buscant. Un lladre molt actiu que feia servir un modus operandi similar al de la resta de fets, del qual els investigadors disposaven d’imatges de càmeres de seguretat i de la descripció facilitada per algun dels testimonis. En tots els casos, actuava de matinada amb gran domini d’habilitats per escalar als edificis i escapar-ne fent servir, en algun cas, llençols lligats.

Finalment, els Mossos d’Esquadra el van detenir a Ciutat Vella. Agents de paisà, després de rebre l’avís per part dels investigadors d’Horta i de Sants, el van localitzar i detenir el passat 22 de novembre, a la via pública. El detingut amb set antecedents per fets similars, va passar a disposició judicial dijous passat i es va decretar el seu ingrés a presó provisional.

Crim a Barcelona i a Manresa

Aquest cap de setmana ha estat especialment negre a Catalunya. Una baralla entre joves a Fabra i Coats va acabar amb un jove mort després de rebre una punyalada al pit. Els esforços d'agents de l'ARRO dels Mossos per estabilitzar-lo i de tècnics sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) de res van servir, i l'home va acabar morint a l'hospital.

A Manresa, al Bages, una dona de nacionalitat tailandesa, va matar d'una ganivetada el seu marit, a casa seva. Després va trucar a la policia i va acabar detinguda.