Tomás Gimeno es va emportar l'Anna, d'un any, i l'Olivia, de sis, sense el consentiment de la mare, Beatriz Zimmermann, a Tenerife. Li va dir que no les tornaria a veure i va desaparèixer.

El seu vaixell ha estat trobat a la deriva i la cadireta de bebè de l'Anna ha aparegut aquest matí surant al mar. El pare, acusat de segrest parental, tenia diversos antecedents i era conegut al seu barri per ser "violent".

Tomás, el pare "violent" de l'Anna i l'Olivia

Tomás té 37 anys i treballa en l'empresa familiar d'explotacions agràries de la seva família. Però no es parla amb gairebé ningú de la seva família, informa el mitjà NIUS.

Al seu barri del municipi de Candelaria, el coneixen com un home "violent" que "ha donat problemes des de molt jove", declaren els veïns al mateix mitjà.

Ha protagonitzat baralles i aldarulls en bars del municipi de Tenerife. També havia estat detingut en diverses ocasions per robatori i acumulava diverses multes per infraccions de trànsit.

Les alarmes van saltar dimecres al matí i des d'aleshores la recerca angoixosa de les nenes manté tota la població de Tenerife amb el cor encongit.

La Beatriz, la mare de l'Anna i l'Olivia, s'havia separat recentment del Tomás.

A ell li tocava per la custòdia compartida passar la tarda de dimarts amb les seves filles.

Les va recollir a les cinc de la tarda, a dos quarts de vuit van visitar els seus avis paterns i a les nou havia de deixar-les de nou amb la seva exparella. Però no ho va fer.

Segresta les seves filles a Tenerife i desapareix

Les següents pistes van ser les càmeres de seguretat del port de la Marina, on el Tomás tenia amarrada una petita embarcació de lleure. Durant la nit se'l veu fent diversos viatges al vaixell, portant bosses amb roba i maletes.

Tomás Gimeno desaparegut / Ministeri d'Interior

El Tomás va sortir del port en plena nit, però no hi ha rastre de les filles, d'un i sis anys, que segueixen sent cercades amb un gran dispositiu desplegat / Centre Nacional de Desapareguts

"Després va sortir a navegar i va tornar dues hores més tard. Estava nerviós perquè volia posar a carregar el telèfon mòbil. Llavors va marxar a una gasolinera propera. Sobre dos quarts de dotze va tornar i volia partir com més aviat millor. El vam avisar que a aquella hora no era aconsellable sortir i que a més s'estava saltant el toc de queda, que és a les onze, però no vam poder impedir-l'hi i va sortir", explica el capità Enrique Alonso.

Trucada a la mare: "No les tornes a veure"

A la una de la matinada del mateix dimarts, la Beatriz va rebre una trucada del Tomás, en la qual assegurava que no tornaria a veure les nenes ni a ell. Els pares del segrestador i alguns amics van rebre missatges de comiat per part de l'home.

I al matí Beatriz va presentar la denúncia per desaparició de l'Anna i l'Olivia, i es va activar un dispositiu de recerca per aire, terra i mar, en el qual col·laboren Guàrdia Civil, Salvament Marítim i el Grup Emergències i Salvament.

Anna i Olivia desaparegudes / Ministeri d'Interior

Aquest matí ha aparegut surant al mar la cadireta d'Anna, una bebè d'un any segrestada pel seu pare juntament amb la seva germana Olivia, de sis anys / Centre Nacional de Desapareguts

Poc després va aparèixer el vaixell a la deriva i buit, que agents de la científica de la Guàrdia Civil estan analitzant a la recerca de pistes, ja que hi havia restes de sang. També s'està estudiant el vehicle, que va quedar aparcat a la Marina.

Aquest matí una altra pista ha aparegut surant al mar: la cadireta de bebè de l'Anna, que constitueix una evidència, però de moment no ha donat la solució al misteriós i angoixós cas.

Els investigadors no descarten cap hipòtesi i el jutjat canari ho considera un cas de segrest parental. El Tomás va treure una gran quantitat de diners en efectiu d'un caixer automàtic, per la qual cosa se sospita d'una fuga a un altre lloc.