Tomás va desaparèixer dimarts a Tenerife sense deixar rastre i es va emportar amb ell les dues filles: Anna, una bebè d'un any, i Olivia, de 6 anys.

Recentment s'havia separat de la mare de les nenes i ara el seu vaixell ha aparegut a la deriva i buit. La nit del segrest va trucar a la seva exparella: "No les tornaràs a veure".

Busquen l'Anna i l'Olivia, segrestades pel seu pare

Un ampli dispositiu de recerca ha omplert la costa de Tenerife després de dos dies sense rastre de l'Anna i l'Olivia, dues germanes petites tretes de casa pel seu pare, Tomás Gimeno, que també està desaparegut.

Diario de Avisos ha indicat que el pare de les menors, se les va emportar a les 17:00 hores de dimarts 27 i hauria d'haver-les tornat aquest mateix dia a les 21:00 a casa de la mare, la Beatriz. Però no ho va fer.

La mare de la nena ja s'havia queixat a la Guàrdia Civil al desembre de les amenaces del Tomás, però no va voler presentar denúncia.

Des de SOS Desapareguts informen que el cas s'està tractant com un segrest parental i les informacions avançades per la Cadena SER ho confirmen.

Anna i Olivia desaparegudes / Ministeri d'Interior

Tomás es va emportar l'Anna i l'Olivia dimarts a la nit sense el consentiment de la mare / Centre Nacional de Desapareguts

Segons aquest mitjà, les càmeres de seguretat del moll de Marina, on Gimeno tenia el vaixell amb què presumptament va fugir, emportant-se les nenes, mostren que l'home va acudir diverses vegades al port la nit de la desaparició, la de dimarts 27 d'abril.

Tomás Gimeno: "No les tornaràs a veure"

L'home va sortir del moll a les 21:30 hores i va tornar hores després, a les 23:30 hores. Portava dues bosses a la mà i estava "visiblement nerviós".

Una hora després, és gravat sortint de nou de la Marina. Va ser interceptat per la Guàrdia Civil per saltar-se el toc de queda, però després d'identificar-se, contínua la marxa. En aquests enregistraments l'home està sol, no hi ha rastre d'Anna i Olivia.

El mateix mitjà citat informa que va ser a la 1:20 de la matinada quan la mare de les nenes, que s'havia separat recentment de Gimeno, va rebre una trucada que advertia que no tornaria a veure-les.

Mitja hora més tard, els pares del presumpte segrestador, van rebre un missatge del seu fill en què se n'acomiada. Fins a l'endemà al matí no van llegir el missatge, i va ser llavors quan van saltar les alarmes i la mare va interposar la denúncia per la desaparició de les petites.

Apareix el vaixell a la deriva i buit a Tenerife

Des de la seva última sortida del port a dos quarts d'una de la nit, es perd el rastre de Gimeno i de les nenes, fins al matí d'aquest dimecres, quan el vaixell a què tantes visites havia fet va aparèixer a la deriva i buit en el Puertito de Güímar.

Mentre es registra l'embarcació per buscar proves, un dispositiu de la Guàrdia Civil, Salvament Marítim i un helicòpter del Grup d'Emergències i Salvament (GES) del Govern de les Canàries s'ha desplegat per localitzar tots tres. La recerca s'està realitzant per terra, mar i aire.