Els Mossos d’Esquadra investiguen un nou crim a l’àrea metropolitana de Barcelona. Quan passaven pocs minuts de les quatre de la tarda d'aquest dimecres, 23 de març, un desconegut va obrir foc contra un home que estava davant d'un taller mecànic, a la cantonada entre el carrer de Baró i el carrer de la Mare de Déu dels Àngels, a Santa Coloma de Gramenet, deixant-lo ferit crític. Després de ser traslladat pel Sistema d’Emergències Mèdiques a l'Hospital de Can Ruti, l’home ha acabat morint aquesta matinada. L’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) de la Regió Metropolitana Nord han assumit la investigació d’aquest nou crim a l’àrea metropolitana de Barcelona. De moment, no hi ha detinguts.

Segons les primeres informacions del cas, que han explicat fonts de la policia catalana, l’autor o els autors del crim van escapar de l’escenari del tiroteig amb un cotxe després d’encertar a la zona del cap de la víctima. Els investigadors dels Mossos d’Esquadra que van ser al carrer han confirmat que les persones que van obrir foc van fer un únic tret contra la víctima.

La zona dels fets és un carrer residencial, a tocar de la Ronda de Dalt, la B-20, que és on, segons els testimonis, es va escapar el vehicle on anaven els autors del tret mortal. Al cotxe, segons la policia, hi anava una segona persona, una dona. S'han instal·lat controls en diversos punts de la Ronda, però no s'ha pogut interceptar el cotxe, amb plaques de matrícules estrangeres, ni detenir l'autor dels trets.

Tres execucions al mig del carrer en pocs mesos

Tot i que sembli mentida, és la tercera execució al mig del carrer en pocs mesos a l’àrea metropolitana de Catalunya. El passat novembre un pistoler, que encara no ha estat detingut, va disparar per l’esquena a un home de 48 anys a Cerdanyola del Vallès. L’home havia acabat de deixar el seu fill a l’institut i després va ser assaltat per un desconegut a 2 minuts de casa seva, rebent diversos trets, i morint a l’acte. 

LaMina

Pocs dies abans, a Sant Adrià de Besòs, va ser assassinat, també d’un tret per l’esquena, al mig del carrer, Valentín Moreno, el conegut assassí de la Vila Olímpica; tampoc consta que s’hagués pogut detenir l’autor dels trets mortals, si bé la policia, no relaciona els dos fets tot i tenir el mateix modus operandi. La pistola del crim de Sant Adrià va aparèixer a l’abocador del municipi, i forma part de la investigació de la policia catalana, que encara no s’ha resolt.

L’execució d’aquest dimecres a Santa Coloma de Gramenet és la tercera en pocs mesos que es registra en aquesta regió policial, la Metropolitana Nord.