Ahir, 30 de novembre, va començar malament per Óscar Pérez, però va acabar pitjor. Com cada matí va sortir de casa seva, un bloc del carrer de Serra de Galliners, a Cerdanyola del Vallès, per portar amb el cotxe el seu fill a l’institut, a no massa carrers de casa seva.

Però el dia ja no va arrencar bé. Uns desconeguts li havien punxat les quatre rodes del cotxe. Va avisar la seva dona i va anar cap a l’institut a deixar el fill. De tornada, caminant, quan estava a una cantonada de casa seva, un desconegut el va assaltar per l’esquena i li va clavar diversos trets, quatre,  deixant-lo mig mort a terra. Les ferides eren molt greus, i tot i els esforços del Sistema d’Emergències Mèdiques, res es va poder fer per salvar-li la vida.

Abatut a trets per l'esquena de camí a casa

Tenia 48 anys, de nacionalitat espanyola, sense antecedents policials i, tot i que feia una mica de tot, sobretot, era mecànic. Era conegut en aquesta zona de la ciutat, a la part nord, gairebé tocant amb l’AP-7. Havia treballat durant temps a una empresa que es dedica als pneumàtics, al costat de casa seva, però amb la crisi del coronavirus, ho va deixar.

Cerdanyola del Vallès - Homicidi - Mossos d'Esquadra (ACN)

Imatge de la zona on va ser assassinat l'home de Cerdanyola, aquest dimarts a primera hora del matí / ACN

Tots els veïns expliquen que era una persona “normal”. A la cantonada d’on va ser executat per l’esquena hi ha el bar del barri, La Cepa de Oro. Obren a primera hora, per fer esmorzars a tota la parròquia d’operaris que treballen per la zona. L’home assassinat també n’era client. Es demanava un tallat descafeïnat i alguns cops fins i tot un entrepà, segons el dia. Aquest dimarts ja no va arribar. 

Un desconegut va obrir foc contra ell. Des del bar no van sentir res. No va ser fins més tard, quan van començar a arribar cotxes dels Mossos, que la propietària del bar va sortir a l’exterior a mirar què havia passat, va ser llavors quan van saber que algú li havia fet alguna cosa al seu client i veí “normal”.

Qui volia matar l’Òscar Pérez?

Aquesta és la pregunta que es fa tothom. Els seus amics, els veïns i també els agents de l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) de la Regió Metropolitana Nord, els encarregats d’investigar el crim, encara no tenen respostes.

Després de deixar la feina a l’empresa del costat de casa, l’home es dedicava a arreglar alguns cotxes i també “als seus petits negocis”. No se li coneixia una feina fixa, però sí que vivia d’arreglar papers, assessorar a persones estrangeres i altres negocis que cap dels seus amics, que posaven flors a la zona on va ser assassinat, sabien explicar. 

Tenia els seus negocis, no ens ho explicava, però res de droga, això segur”, assegura un dels seus veïns i amics. “Tenia les seves coses”, insisteixen els amics, però “era una persona normal”. “Deia més del que feia, era fanfarró, però incapaç de fer mal a ningú”, asseguren els mateixos amics, que encara no s’ho arriben a creure.

Serà aquesta vida secreta o poc coneguda de la víctima la que els Mossos hauran de posar cap per avall per intentar aclarir qui podria voler mort un home sense antecedents, pare de família i amb una vida “normal”. El que sí que saben els Mossos és que no és un crim casual, que ningú es va equivocar. L’objectiu era ell. 

Ara faltarà saber el motiu. De manera paral·lela, la Divisió de Policia Científica dels Mossos investiga els projectils trobats al cos de l’home per intentar relacionar l’arma amb altres fets delictius.

Petit altar on va ser assassinat Òscar Pérez

A la cantonada entre el carrer d’Aragó i el carrer de Serra de Galliners, on va ser assassinat l’home, els veïns han posat flors i dues espelmes per recordar-lo. Tothom qui aquest matí ha passat per davant d’aquest petit altar recorden l’home, el seu veí normal que no feia coses normals. 

Sigui com sigui, amics i veïns confien que els Mossos puguin trobar qui va disparar i per ordres de qui, per poder tornar a la tranquil·litat habitual d’aquest barri de Cerdanyola del Vallès.