Dues persones han resultat ferides aquest dimecres, 3 de maig, en un tiroteig que ha tingut lloc a la localitat de Rioja, a Almeria. Els fets han ocorregut poc abans de les quatre de la tarda al paratge El Marraque, a tocar de la carretera AL-3117. En rebre l'avís, s'hi han desplaçat diverses patrulles de la Policia Local i de la Guàrdia Civil, que han trobat un enfrontament amb armes de foc entre diverses persones, entre elles algun menor d'edat. Segons han informat la Comandància d'Almeria, tot sembla indicar que podria tractar-se d'un conflicte relacionat amb el món de les drogues.

Dos ferits i quatre detinguts

Quan els serveis d'emergències han arribat al lloc dels fets, s'han trobat dues persones ferides, que han estat traslladades a un centre de salut de Benahadux, a pocs quilòmetres de distància. Una d'elles només presentava ferides de postes i ha estat donada d'alta allà mateix, però l'altra ha hagut de ser evacuada a l'Hospital Universitari Torrecárdenas amb ferides de més gravetat. La Guàrdia Civil ha detingut quatre homes com a presumptes autors del tiroteig i se n'ha identificat cinc més que també hi podrien estar relacionats d'alguna manera. Entre els detinguts hi ha dos nois menors d'edat. A més, ha localitzat una escopeta de caça molt a prop que també podria tenir relació amb els fets.

S'ha obert una investigació per esclarir els fets i determinar quin motiu hi hauria darrere. Segons ha confirmat la Guàrdia Civil, els primers indicis apunten a una possible relació amb el tràfic de drogues. De fet, l'alcalde de Rioja, Manuel Juárez, ha apuntat que el paratge on s'ha produït el tiroteig és una petita barriada molt coneguda pels cossos policials perquè s'han hagut de fer diverses intervencions relacionades amb el cultiu de marihuana i és una zona molt conflictiva i amb molta delinqüència.