Tragèdia en una escola de Belgrad (Sèrbia) en patir un tiroteig durant el matí d’aquest dimecres. Un noi de 14 anys, alumne del col·legi Vladislav Ribnikar, al centre de la ciutat, ha obert foc contra els seus companys i el personal del centre, matant vuit menors d’edat i un dels vigilants de seguretat. La Policia Local ha acudit al lloc amb diverses patrulles i han aconseguit reduir i detenir l’adolescent, mentre es duen a terme les tasques d’evacuació de la resta d’alumnes i professors de l’escola.

S’havia incorporat recentment a l’escola

Segons els mitjans locals, l’adolescent detingut era un noi aparentment tranquil que havia arribat a l’escola Vladislav Ribnikar feia poc temps. La pistola que hauria fet servir durant el tiroteig pertanyia, presumptament, al seu pare. La policia de Belgrad està investigant aquest fet; Sèrbia és un país amb unes lleis molt fèrries contra l’ús i possessió d’armes de foc, tot i que es poden aconseguir de manera il·legal i relativament senzilla a conseqüència de les guerres a la zona dels Balcans durant la dècada dels 90.

El Ministeri de l’Interior de Sèrbia ha informat en un comunicat que, a banda dels nou morts, hi ha sis menors i un professor ferits que han estat traslladats d’urgència a l’Hospital de Tirsova, on es troben ingressats, alguns d’ells amb pronòstic molt greu.

Ha obert foc enmig de la classe

Segons el pare d’una de les alumnes del centre, que ha fet declaracions al mitjà nacional N1, el noi hauria tret la pistola enmig d’una de les classes, i hauria disparat primer contra el professor que es trobava en aquell moment a l’aula, situada a la planta baixa, fet que ha facilitat que molts dels alumnes escapessin per les finestres. Seguidament, hauria obert foc de manera indiscriminada contra la resta dels seus companys, i també contra els vigilants de seguretat que havien acudit en sentir els trets.  

Diverses patrulles de la policia es troben a hores d'ara al centre, que ha quedat precintat, i estan treballant per tal d'esclarir les circumstàncies i els motius que han portat el jove a cometre aquesta massacre.