"Així va ser com TikTok em va salvar la vida", començava un dels vídeos del tiktoker Alex Griswold per explicar la realitat del seu procés contra el càncer de pell. Van ser dos seguidors del seu compte qui el van alertar d'unes taques que havia mostrat en un altre dels seus tiktoks, en el qual parlava dels massatges a l'esquena que li feia la seva xicota el 2019. Davant dels preocupants missatges, va recórrer als metges, que li van confirmar que aquestes persones que l'havien advertit li havien salvat la vida.

Un tiktoker salva la vida gràcies als seus seguidors

Les xarxes socials s'instauren cada vegada més en la nostra vida quotidiana i el debat sobre els seus beneficis i inconvenients es continua allargant, sobretot en les generacions més grans. En aquest cas, la plataforma TikTok, que recull vídeos d'usuaris fent tota mena de coses i detecta mitjançant el seu algoritme els nostres interessos, ha estat literalment un salvavides. És el cas d'Alex Griswold, un jove que sol compartir el seu dia a dia al costat de la seva dona, que va ser la seva xicota d'institut i amb qui protagonitza una història d'amor que emociona milers de persones.

Tiktok / @alexgriswold

Els seus seguidors li van advertir sobre les seves berrugues / @alexgriswold

El tiktok en el qual comparteix la seva història explica entre rialles i en pocs segons com els seus seguidors el van salvar d'un greu càncer. El 2019 compartia unes imatges amb la seva esposa, en el que parlaven de massatges a l'esquena i petar-se grans entre parelles. En un dels moments que ensenya la seva pròpia esquena, es veuen dues berrugues que van ser les que van fer saltar les alarmes entre els seus 100.000 seguidors, en concret de dos, que van decidir enviar-li un missatge.

"Tio, això sembla càncer de pell"

Aquests dos desconeguts l'advertien del perill, ja que pensaven que les taques podien desenvolupar-se en un càncer de pell i li recomanaven anar al dermatòleg per la irregularitat d'una de les berrugues del vídeo, que ja és viral. Per sort, assegurava que no solia rebre gaires missatges directes a les xarxes socials, on comptava en aquell moment amb menys de 100.000 seguidors, que ara ja ascendeixen als quatre milions.

En anar al metge, li van diagnosticar un càncer potencial que li van extirpar i van enviar al laboratori, on es va confirmar que contenien cèl·lules canceroses. "Si hagués continuat pensant en la meva piga com a alguna cosa del que no m'havia de preocupar, no estic segur de com hauria acabat tota la situació", detallava l'Alex, que admetia que durant unes setmanes no va continuar el consell pensant que no seria un problema. Va ser llavors quan alguns usuaris li van explicar les seves experiències i va acabar acudint als professionals.

De fet, en acabar la biòpsia de la berruga, li van haver d'extirpar les dues taques que es veien en el primer vídeo i va detallar que, a causa de l'alta probabilitat de convertir-se en càncer, li van treure un fragment de pell més gran perquè no es desenvolupés, per la qual cosa li ha quedat una cicatriu permanent de més de sis centímetres a l'esquena. "El meu metge em va dir que les persones que m'havien advertit sobre les berrugues probablement m'havien salvat la vida", acabava Alex en el vídeo viral, que acumula cinc milions de reproduccions, i rematava amb un: "Això és un recordatori que el món és un lloc meravellós".