La banda de Rachid Gdari va cobrar 20.000 euros de la parella de l’home que van segrestar el mes d’abril a Terrassa. La família de l’empresari de l’oci nocturn de Barcelona va accedir a pagar part dels diners del rescat, aquests 20.000 euros, a la banda que liderava el delinqüent Rachid Gdari, per poder-lo alliberar amb vida. La dona, però, va pactar amb Rachid Gdari que en pagaria 40.000 més al cap de poc temps. 

Les investigacions de la Unitat Central de Segrestos i Extorsions (UCSE) de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos, en el marc de la investigació del cas Infiniti, amb la col·laboració de la Policia Nacional, com va avançar ahir ElCaso.cat, va poder resseguir l’activitat dels homes de Gdari fins que aquest passat 22 d’abril van detenir-lo a ell i a cinc persones més. 

Quatre dels arrestats a Barcelona han ingressat a presó, també el cap de la banda, i dos més, els detinguts al sud d’Espanya, van quedar en llibertat. En els escorcolls que va fer la Policia Nacional i els Mossos d’Esquadra a casa dels arrestats només es van poder intervenir 8.500 euros.

Tots els detinguts són cinc homes -entre ells Rachid Gdari- i una dona, d’entre 22 i 42 anys d’edat, de nacionalitat espanyola i marroquina. Estan acusats de robatori amb violència, segrest, lesions i pertinença a organització criminal.

El segrest

El grup d’homes sota les ordres de Rachid Gdari van assaltar un home que regenta diversos locals d’oci nocturn a la ciutat de Barcelona la nit del 5 d’abril, quan entrava al seu domicili a Terrassa. Ho van fer a punta de pistola i després van irrompre al domicili i ho van regirar tot a la recerca de diners i objectes de valor.   

 

Quan van agafar tot el que van voler, es van endur l’home per la força, el van introduir en un vehicle i el van portar fins a un domicili de Barcelona, al districte de Sant Martí. Des d’allà van demanar diners pel rescat.

Un cop la parella de l’home va fer efectiu el pagament de 20.000 euros la víctima va ser alliberada sota l’amenaça que, si no feia un segon pagament de 40.000 euros més, anirien a per ell, a per la seva família i també contra els seus negocis. 

Tot i això, la família de la víctima va denunciar els fets als Mossos d’Esquadra i la policia va establir un dispositiu de protecció de l’home, per evitar ser agredit pels segrestadors.

La investigació va portar-los fins al sud d'Espanya

Les investigacions dels Mossos, liderades per una unitat central de la policia catalana, la que lluita contra els segrestos i les extorsions, que depèn de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC), i amb la col·laboració de diverses unitats contra el crim organitzat de la Policia Nacional, van permetre arribar a Rachid Gdari.

Van ser els moviments d’un dels cotxes que feia servir la banda, i que apareixia a les imatges del dia dels fets, que van portar els investigadors fins a Algesires (Cadis) i posteriorment a Estepona (Màlaga).

Els investigadors de la UCSE dels Mossos van poder relacionar amb el segrest a sis persones, cinc homes i una dona. Tots estaven sota les ordres de Rachid Gdari i actuaven com una banda organitzada amb l’objectiu de cometre delictes per treure’n rèdit econòmic. La majoria dels arrestats tenen antecedents per drogues, però en aquest cas de Terrassa, els Mossos no n’han detectat. L’únic objectiu era guanyar diners amb l’extorsió i el segrest d’aquest empresari.

La investigació va ser molt complexa, s’assegura des de la policia catalana, a causa de l’especialització dels integrants del grup, de la seva mobilitat geogràfica i també de les mesures de seguretat que feien servir per dificultar l’acció policial, entre les quals destaquen els canvis de domicili recurrents dels investigats.

Explotació del cas Infiniti

Tal com va avançar ahir ElCaso.cat, el 22 de setembre es va explotar l’operació amb les detencions i escorcolls a Barcelona, a l’Hospitalet de Llobregat i a Estepona, a Màlaga.

A les entrades i escorcolls els agents hi van trobar més de 8.500 euros en metàl·lic, van intervenir dos vehicles que estaven en un dels domicilis i que constaven com a sostrets a més de dos vehicles més propietat de dos dels detinguts, que utilitzaven com a mitjà per a cometre accions delictives.

CASO Infiniti

Imatge d'un dels integrants de la banda, que no va poder ser detingut pels Mossos / CME

A banda es va intervenir documentació clau per a la investigació, diversos jocs de claus d’altres vehicles, telèfons mòbils i una armilla antibales. Dels sis detinguts, Rachid Gdari i tres homes més van ingressar a presó.